Bebeğin anne karnında oluşumundan önce, cinsiyetini etkileyecek faktörler var mıdır?

Bebeğin anne karnında oluşumundan önce, cinsiyetini etkileyecek faktörler var mıdır? Herhangi bir tetiklemeyle, bebeğin dişi veya erkek cinsiyetinde olmasını yüzdece arttıracak birşey mümkün müdür?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Yumurtlama (ovalasyon) dönemine yakin, dönlenme gerceklesirse erkek dogma ihtimali yukseliyor. Kadinlarda iki yumurtalik var, fazla bahsedilmesede, biri kiz digeri erkek sperme daha duyarli. Ornegin tek yumurtasi olan kadinlardan dogan cocuklar hep ayni cinsiyette oluyor.

G

Konu gittikçe netleşti, teşekkür ederim, bu aynı zamanda Sibel hanımın sorduğu bazı ailelerde tek cinsiyette çocukların neden olduğu? Sorusunuda cevaplıyor.

Akın Aldaş 5 yıl

Öyle bir şey yok iki yumurtalıkta da iki cinsiyet olabilir. Çocuğu hep sağ yumurtalıkta oluşan biri hem kız hem erkek doğurabilir. Yani ilk aylar çekilmiş USG fotolarina bakarak bunu görebiliriz bu genelleme doğru değildir.

Bahar Şrn 5 yıl

Çünkü cinsiyet yumurtayla değil spermle alakalıdır net

Bahar Şrn 5 yıl

Bu biraz eski bir bilgi, yumurtaylada alakali fakat, pek bahsetmiyorlar, bu konu uzerinde oldukca arastirdim. Bazi yerlerde az da olsa yumurtanin etkisinden bahsediyorlar. Kadinlarin uzerindeki baskiyi azaltmak icin, hersey erkek te bitiyormus gibi gostermeyi tercih ediyorlar.

Gülay Urkmez 5 yıl

O eski bilgi çürütüldü bence çünkü cinsiyeti belirleyen erkektir yani spermdir. Bunu bilim insanlari çoktan kabul etti kadında sadece x kromozomu var ve erkekten x ya da y hangisi gelirse cinsiyeti o olur. Sperm belirler bunun aksini hic kimse savunamaz. Bilimde gizli saklı yoktur bunu Türkiye değil dünya kabul ediyor.

Bahar Şrn 5 yıl

kadinda y spermi var demedim. Bazi yumurtalar Y gelsede kabul etmiyor. Sadece X ile dölleniyor.

Gülay Urkmez 5 yıl

"Y spermi" nedir?

Deniz Gulbardak 5 yıl

Neyse iyi geceler bu muhabbet bitmez ben uyuyacağım gülay hanimcim çok uykum gelince aalgilayamiyorum. Cok bilmis bir arkadaş geldi o aciklasin Deniz Gulbardak

Bahar Şrn 5 yıl

Y-sperm dogru kullanilmis bir tabir. Sorun nedir?

Gülay Urkmez 5 yıl