Bebeğin anne karnında oluşumundan önce, cinsiyetini etkileyecek faktörler var mıdır?

Bebeğin anne karnında oluşumundan önce, cinsiyetini etkileyecek faktörler var mıdır? Herhangi bir tetiklemeyle, bebeğin dişi veya erkek cinsiyetinde olmasını yüzdece arttıracak birşey mümkün müdür?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

İbni sina yı anlatan bir kitapta okumuştum (hekim) yumurtlama tarihinden önce ilişkiye girilirse kız o gün veya sonra ilişkiye girilirse erkek olur diyordu yani regle yakın döllenme olursa erkek gibi bir şey yaziyordu. Araştırdım kız bebek olan spermler uzun yaşıyormuş ama erkek olanlar kısa yasiyormus. Bu sebeple yumurtadan önce sperm hazır olursa kız olma ihtimali yüksek ama o günler olursa erkek olma ihtimali yüksek cunku erkek bebek olan sperm daha hızlı ve güçlu oluyormuş.

B

Teşekkür ederim artık bu konu açıldığı zaman, kendimi ifade etmek için daha fazla mantıklı açıklamaya sahip oldum.

Akın Aldaş 5 yıl

Ne demek ben de çok merak etmiştim ama tabi insan vücudu değişik yine de bilinemez. Yazdıklarımın doğruluk payı yüksek ben de bı ara merak sarmıştim hatta erkek bebek anne karnında bile daha güçlü oluyor ve gelişimini de geç tamamlıyor kız bebekten daha geç doğuyor daha gec yürüyor ve konuşuyor bunu doktorlar kabul ediyor.

Bahar Şrn 5 yıl

Bende hastanede çalışan bir bayandan duymuştum, cinsiyete etki edilebildiğini doktorun bunu onayladığını, hatta kendi çoçuğunu bu yolu izleyerek dünyaya getirdiğini söylemişti. Fakat detaya girmemişti. Hep merak etmiştim. Ben de sorumu sorarken bu genel sormak istedim ki, böyle birseyin mümkün olup olmadığını ögrenebileyim. Bilimsel olarak resmi bir kabul olmasa da, gayet mantıklı ve tutulabilir cevaplar aldığımı düşünüyorum.

Akın Aldaş 5 yıl

Yok Çin takvimi yok dolunay yok domates biber yersen kiz/ erkek olur türünden şeylere inanma ama yazdıklarım bilimsel araştırabilirsiniz

Bahar Şrn 5 yıl

zaten bayanlardan daha net cevaplar çıktı, biraz yumurta oluşum sürecine bakınca ve spermin yapısına, anahtar kilit gibi uyum sağlıyor. Dönem öncesi ve sonrasında girilen ilişkiye bakarsak, dişi ve erkek olma ihtimalleri artıyor. Zaten amaç yüzdeliği arttıran etkeni bulmaktı o da oldu

Akın Aldaş 5 yıl

Ee bol şans o zaman kime lazımsa

Bahar Şrn 5 yıl

Şu an sadece aklımın ucunda fikir olarak kalması icin bana lazımdı teşekkür ederim

Akın Aldaş 5 yıl