Bebeğin boynuna kordon dolanmış normal doğum olur mu

!!! ACİL !!! ILK GEBELIGIM 35+3 HAFTADAYİM. BUGÜN KONTROLE GİTTİM FAKAT BEBEGİN BOYNUNA 1 TUR KORDON DOLANMIS DR. SEZERYAN DİYOR AMA BEN NORMAL DOĞUM İSTİYORUM OLUR DEDİ AMA RİSK VAR BENİMLE AYNI DURUMU YAŞAYIPTA NORMAL DOĞURAN VAR MI ?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Bebeğin saglıgını hiçe atıp normal dogumu bekleyen böyle düşüncesiz annelere içimden neler demek gelıyor ki neyse. Kordon demek bebeğin oksijensiz kalması demek bunu bile bile normal dogumu beklemek cinayet işlemek demektir. Sezeryan olunca ne oluyor merak ettim acıkcası ben?

Y

Sezeryan olmamak için direniyorlar bende çok merak ediyorum yasemin gerçekten. Bende oldum. Sezeryan açılma yok diyolar su bitti ne diycem. Acilma. Mi bekleyeyim dedim hemen alın sezeryan a beni bebek önemli. Sezeryan i öcü korku filmi gibi anlatmalarina sinir oluyorum.

Asiye Çadak 5 yıl

Aynen öyle asiye hanım ben 38 haftalıkken doktorum dediki catın cok dar normal dogumu yapabilirsin belki ama cok cok zodlanırsın biz eşimle daha o anda hemen sezeryan istedik. Cünkü zor olan normL dogumlarda bebek oksijensiz kalıyor cok riski var Allah korusun o yüzden ne gerek var ki ben anlamıyorum insanların bu normale yönlenmesini acıkcası.

Yasemin İskar 5 yıl

Aynen öyle yasemin hanım. Tabiki zaten artık doktorlar gerekmedikçe sezeryan önermezler demekki çocuk için sakıncalı bi durum söz konusu 3 4 gün sonra ayaktasın zaten sezeryan da da yani allah korusun melekelerimiz sağlıklı dogsunda

Asiye Çadak 5 yıl

Çok dusuncesizsiniz ne olup bittiğini bilmeden yaptığınız bu yorum ben değil aynı durumda olan herkesin kalbini kırmıştır dr. Zaten bebekte bir sıkıntı görseydi direk sezeryan alırdı biraz beklememizi kendi söyledi kordonun çözülme ihtimali var düşükte olsa zaten sezeryan içinde içinde vereceği gün 38. Haftalarda .

Özge Kızılgül 5 yıl

Düşüncesizlik deil ki bu Sadec e bebeğin sağlığını düşündü arkadaş ta bende. Sizde bir soru sordunuz cvp verildi yorumlarda da var sezeryan deil normal doğum a yönelenler onlara istinaden yazılmıştir

Asiye Çadak 5 yıl

Ayrıca her bebek anne karnindayken kordon dolaşabilir bir elinizde olan birşey değildir sadece son haftalarda dolanan kordon bebeğin hareketleri alandan dolayı kısıtlı olacağından çözülme ihtimali zor ve dediğiniz gibi nefessiz kalabilir böyle bir durumda olan biri zaten neden normal doğum istesin ki ben çok istiyordum ama bebeğimi tabiki riske atamam sadece ben başka dr. Da görünmek istiyorum biede bu durumda olupta normal doğum yapan var mi diye merak ettim allah alacağı canı her ne yaparsan yap alır kismetinde ne varsa onu yasarsin

Özge Kızılgül 5 yıl

Ozaman sorunuza siz cvp verecektiniz madem buraya yazmasaydınız keske. Hayırlı doğumlar diliyorum.

Asiye Çadak 5 yıl

asiye hanıma katılıyorum sorunun cevabını bildiginiz haldr neden buraya post acıyorsunuz ayrıca burda herkesin yorum yapma hakkı vardır iyi seyler duyunca seviniyorsanız eleştirilerede acık olmanız gerekıyor. Biz sezeryana kötü bakanlara bu yorumları yapıyoruz. Sizde anladıgım kadarı ile normal istiyorsunuz fakat kordon bagı demek bebegin riskte olması demektir az da cokta olsa risk varsa hemen sezeryana alınması gerekir bebek işin seseryan daha saglıklı. Acaba anneler kendini düşünerek mi normal istiyor anlamıs degılim. Yani demek istediğim buraya post acıyorsanız eger herseye hazırlıklı olun yani elestirilerev. S acık olmanız gerek çünkü her düşünce her yorum size uymaz...

Yasemin İskar 5 yıl

Yalnız sizin yaptınız yorum hakarete giriyor böyle birşeye hakkınız yok birde anneler için sezeryan daha iyi olsaydi eskiden kadınlar niye normal doğum yapıyorlardi yada dünyadaki bütün canlılar neden normal doğum yapıyor... Sezeryan bebek için daha az riskli olabilir ama anne için normal doğum her zaman daha iyidir

Özge Kızılgül 5 yıl

Eskiden sezeryanmi varmış. Eskiden doğum bile orda burda surda oluyormuş kimsenin kimseye hakaret ettiği yok yani rica ediyorum. Siz suan hassas olabilirsiniz ama sonuç olarak gerçek olan biseye yorum yaptık. Biz ve sizi deil sezeryan a karşı olanlari eleştirdik allah bi an önce hayırlısıyla kucağı na almayı nasip etsin sezeryan yada normal. Sağlıklı olunca farketmez yani.

Asiye Çadak 5 yıl

İlk bebeğimde 33 haftada 3 cm acılmam baslamıstı dogum baslıyodu dr bbek suan ters cıgerleri bile tam gelişmemiş dediler 20 gün hastanede yattım dönmedi 37. haftamda mecbur sezeryan oldum.

Özgür Hışman 5 yıl

özge hanım hepimiz bu dönemleri atlattık ve hepimize böyle elestiriler geldi bunları kabul etmelisiniz. Biz hakaret etmiyoruz asla yanlıs anlamayın lütfen. Eskiden zaten sezeryan yoktu evde dogum oluyordu hastaneye bile zor gidiyordu insanlar. Eger siz eskileri kıyaslarsanız suan kullandıgınız cep teli kullanmayın face kullanmayın tv izlemeyin çünkü eskiden bunlarda yoktusene olmuş 2017 kıyaslama yapmanız tuhaf yani.

Yasemin İskar 5 yıl

Ben kiyaslama yapmıyorum çağ gelismis olabilir altarnatif olan sezeryan aslinda tüm Dr normal doğum olabileceği sürece sezeryan dusunmemeli son çare olmalı çünkü ondan sonra dogacak çocuklar için kendinizi riske atmış oliyorsunuz sezeryanda sonra saglikli bir anne olmadıktan sonra ne anlamı olur çocuk dogurmanjn ?

Özge Kızılgül 5 yıl

Ben artık çogu doktorun dedigine inanmiyorum catin dar normal dogum yapamazsin bebek iri normal dogum yapamazsin kordon dolanmis normal dogum yapamazsin alternatif olan bir seyi normal kildilar bize ben hak veriyorum bayana bir doktorun daha onayini alsin zaten bu bayan ameliyathaneden kacmamis ya her halukarda 38 39. Hafta beklenicek olucak olan beklerkende olabilir. Zaten ciddi bir durum olsa doktor salipta risk alirmi azcik mantikli dusunmek lazim. Suan doktor sezeryana yoneltip zamandan kazanmak istiyor her doktorun yaptigi gibi. Zaten dogum sirasinda acil sezeryana alinabiliyor. Yeterki Rabbim omur versin.

Seda Fayetorbay 5 yıl

Valla sezeryan oldum cok saglıklıyım Allaha şükür 1 günde ayaga kalktım. Ben normal doguma karsı bir insan degılım zaten özge hanım siz bizi nasıl anlamıssanız? Biz diyoruz ki bebek tehlikedeyse beklenmesin hemen sezeryana alınsın. Yoksa hersey normalken tabiki normal dogum olabilir. Lütfen biraz anlayarak okuyun yazılanları insanlara boş laf atmayınız.

Yasemin İskar 5 yıl

Doktorlara inanmıyorum doktorlara güvenmiyorum diyenlerede hayranımm acıkcasıarkadasım ozaman oturun evinizde 9 ay boyunca herseyinizi siz takıp edin. Usg nizi siz cekin bebegin gelişimlerini sizler belirleyin. Hatta dogumuda siz kendiniz yapın. Doktorun degerini buladar düşüren bu toplumdan ne beklenir ki?

Yasemin İskar 5 yıl

Dr. Da bir insan herkes hata yapabilir o yüzden sadece 1 kişinin akliyla yurunmez. Burada bir dr. Var çoğu kişi memnun ama bizim mahalleden 2 bayan ve bebeği öldürdü kendi hatasıydı ya buna ne diyeceksiniz ?

Özge Kızılgül 5 yıl

İşinize gelince doktora koşun işinize gelmeyince doktorlara güvenmiyorum gidin Allah aşkına!!!

Yasemin İskar 5 yıl

Hata her kul yapar!!! Ama doktora degil doktorlara güvenmek zorundayız bunu inlar etmeyin.

Yasemin İskar 5 yıl

Yasemin İskar doktor var doktor var benim oğlumda alerji var belki 10 doktor gezdim inanin birinin dediği digerini tutmuyor. Bir doktora daha muayne olmanın ne zarari olabilir ki ?

Seda Fayetorbay 5 yıl

Bebek öldürüyorsa gitmeyin arkadasım ozaman. Ölüm bu Alllahtan gelen birşey kim ne diyebilir.

Yasemin İskar 5 yıl

Farkındaysanız doktorlar yazdım ben bundan ne anlıyorsunuz acıkcası?

Yasemin İskar 5 yıl

Ya arkadaşlar allah aşkına neyi tartisiorsunuzz Yasemin İskar la ben kötü bisi demedik mecbursa sezeryan olunur dedik konuyu uzattınız iyiice ven böyle saçmalık görmedim yaaa neyi tartisiorsunuz

Asiye Çadak 5 yıl

Bende saglıkcıyım her hastaya cok destek oluyorum o yüzden böyle söylenince ben cok sinirleniyorum. Hastaların herseyini bizler cekıyoruz yeri geliyor ne fedakarlıklar yapıyoruz ama böyle laflar söylenince insan dayanamıyor!!!

Yasemin İskar 5 yıl

Ya tabiki insan dayanamıyo. Doktor a inanmıyorum doktor yanlış biliyor hipokrat yemini etmiş adam adam bunca yıl okumuş ne demek doktorlara inanmıyorum. Ama siyl e bisi var iyi doktor var iyi doktor var şimdi yalan deil. Ama 9 ay boyunca gittiğiniz doktorunuz kötüyse 9 aydır gitmek de yanlış. Öyle deilmi

Asiye Çadak 5 yıl

Böyle düşünen bir toplum doktora gitmeyecek arkadasım!!! Bukadar netimm...

Yasemin İskar 5 yıl

Bizim işini düzgün ve doğru yapan için birsey dediğimiz yok ama bazıları para için yapiyor

Özge Kızılgül 5 yıl

Işte bunu sadece yaşayan bilir siz saglikcizinuz diye arkadaşlarınız vardır muhakkak sizinle iyi iletişim içindeler her zaman yardiminiza kosarlar fakat bazıları var ki para için yapmayacagi şey yok ben bir soru sormak için eski dr. Mu aradim önemli bir durumdu bana bu mu acil olan ölüyor musun falan dedi kuzenimde hamileydi onunla ılgili önemli bir durum vardı aynı gün içinde oldu bunlar onun dr una ulasamayinca kendi dr soruyu m dedim gitsin para ödediği dr a sorsun dedi peki nerde hipokrat yemini nerde dr luk belkide o yüzden bazilarimizin güveni sarsılmıştır

Özge Kızılgül 5 yıl

Ben 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim bana kalp atisi yok dedi buyuk ihtimalle dusuk yapican bekliyorum ilac yazicak diye cikabilirsin dedi ee ilac dedim sen zaten hic kalkmadan yatsanda dusucegi varsa dusucek normal hayatina devam et dedi. Ben bu doktoru bulana kadar 3 doktor degistirdim. Emin olun hayatimizda belli kesitler varki boyle dusunuyoruz kendi doktorumuzdan baska bir doktor oneriside aliyoruz. Siz niye bu kadar hirslandiniz anlamiyorum.

Seda Fayetorbay 5 yıl