Bebek aşıları hakkında olumlu olumsuz yorumlar?

Arkadaşlar 1 haftadır aşıya karşı bir site var onu takip ediyorum aşının zararları hakkında yazılar yayınlıyor aynı zamanda cocuguna aşı yaptiranlarin yan etkileri olduğunu ve kadınların paylasimlarimi var. Alerjik astımdan tutunda otizme kadar pek çok hastaga neden olduğu yazıyor. Bunları okuyunca çok korktum. Sizin bir bilginiz varmi?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

31 haftalık erken doğum yaptım. Sebebi bulunamadı. Doğumumdan bir hafta önce kontrolüm vardı ve en ufak bir problem dahi yoktu çok rahat ve sağlıklı bir gebelik geçirmiştim ama bir gün içinde olan oldu ve 43 gün bebeğimden ayrı kaldım. Sütüm kesildi bebeğime ihtiyacı olan sütü veremedim. Bebeğimin bağışıklığı ile alakalı sorularımı yöneltmek için Prof dr Alişan beyle görüşene kadar bu işe de anlam veremedim. Gebelik döneminde yapılan aşıların erken doğuma yol açtığını doğumu tetiklediğini biliyor muydunuz dedi. Bilmiyorduk. Doğumdan sonra üye olduğum onlarca prematüre gruplarını görmeden evvel bu ülkede bu kadar erken doğum ve prematüre bebek olduğunu da bilmiyordum me yazık ki

K

aynen bende bilmiyordum

Selma Dağçiçek 5 yıl

gebelik döneminde bana asi yapildigini hatirlamiyorum ne asisi yapildi size

Selma Dağçiçek 5 yıl

2 defa yaptırdım. Aslında çok dikkat eden biriydim fakat o süreç çok yoğun ve karmaşık bir döneme denk geldi. Tam hatırlamıyorum. Aşı da tetanoz aşısı! Aile hekimiyle aşı yaptırmayacağız diye dilekçe için gitmiştim. Tetanoz aşısı olamamış 45 yaşında adamın öldüğünü söyledi tetanozdan. Ben de diyorum ki zaten elimize raptiye çivi batsa tetanoz aşısı vuruluyor madem koruyor niye tekrar vuruluyor dedim. Verdiği cevaba bakın. Ne olur sanki olsanız? Şaka gibi. Karnım ağrımıyorsa niye ağrı kesici kullanayım. Sanki ilaç değil su tüketiyoruz.

Kezban Çimen 5 yıl

Biri gebeliğin 24.haftasıydı sanırım.

Kezban Çimen 5 yıl