Bebek odası gerekli midir?

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz yazan kimdir necidir tanımam ama sosyal medyada baya ses getirdi buyurun yoruma
.
BEBEK ODASI DİYE BİR ŞEY OLAMAZ! *** Bebek odası ancak kapitalist ve israf sistemlerinin, insanları kazıklamak için uydurdukları bir olgudur.. Binlerce yıllık insanlık tarihinin genlerinde bile yoktur. Doğal olan, hormonsuz olan; bebeğin doğumla birlikte anne ile bol bol birlikte olmasıdır.. - Bebek ilk 2 yıl anne ile bitişik uyumalıdır..
- Sonra ki 2 yıl yani 3. ve 4.yaşlarda ise anne-babanın odasında, ayrı bir köşede kendi beşiğinde/yatağında uyumalıdır..
- Ancak 4 yaşından sonra ayrı bir odaya çıkabilir ki bu yaştan sonra bebeklik falan kalmamakta, fikri alınan istişare edilen ufaktan kreş/anaokulu çağı gelmiş sosyalleşmeye başlayan birey/çocuk olmaktadır.. Ebubekir Ertem ( alıntıdır )

com-4jc37mob5o6j3relht2e.jpg
R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Bu yazı pedagog Adem güneşin yazısından alıntı. Cumartesi günleri de pedagoji okulu diye programı var. Çok fazla kitabı var. Hepsi bir birinden kıymetli. Söylediğine aynen katılıyorum. Yaptığım hiçbirşeyden pişmanlık duymadım. Çocuğumla 2 yıl koyun koyuna yattım güvenli bağlanmayı yakalayınca Zaten kendiliğinden ayrılıyor. Ayrıca bağımlılık ve güvenli bağlanma apayrı şeyler. Birde cinsellikten bahsedilmiş bunun önlemini alırsın geçici olarak yatağına alırsın yada başka bir oda yani en son sorun olacak şey diye görüyorum. Minicik yavrularını ağlatarak günlerce oda alıştırmaya çalışanlar var. Çocuk hayatında bağlanmayı yaşayacağı sığınak olarak göreceği sonsuz güven duygusunun oluşacağı kişi 4 yaşına kadar annedir.

K

En fazla bir hafta aglar. Daha fazla degil. Birsuru pedagog var sadece birtanesinin lafina bakip bu hale getirilcekse bebek ve aile ilishkisi benim acimdan bu shahsi fikrim cok yanlish ! Cinsellik... Bir evleliligin temeli. Cocuklarimiza iyi yaptik dierek aman kucuk aman o cocuk dierek yanimizdan ayirmioruz bakiyoruz ki seneler sonra sogumush iki birey... O cocuklar o ailede mtlu olabilceklermi oda ayri tabi. Herkesin kendi tercihi cok hassas bir konu bence

Sinem Sayınhan 6 yıl

Bir pedagog dediğiniz kişi Amerika da güvenli bağlanmanın eğitimini almış (bunun gibi daha bir sürü eğitim) ,Rotterdam Üniversitesi’nin Pedagoji bölümünden mezun olmuş ve doktora yapmış, çok fazla ödülü olan bir pedagog yani sıradan bir pedagog değil .... Çok şükür çok duyarlı, özgüveni yüksek bir oğlum var inş. Hep böyle olur, bunda Adem hocanın katkısı çok fazla Allah ondan razı olsun...

KağanFatma Içten 6 yıl

burda kendimi Ovmiyecegim ama bircok egitimi bende aldim Yurtdishinda bir pedagog olarak... Yani herkesin dushuncesi ve aldgi egitimi farklidir... Cok shukur bnm de kendine cok guvenen ve duyarmi coccuklarim var.

Sinem Sayınhan 6 yıl