Beynimizin yüzde 100' ünü kullanabilir miyiz?

Beynimizin % 100'ünü kullansaydik, kullanabilseydik nasil olurdu ve beynimizin % kaçını kullandığımızı öğrenebilirmiyiz?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Beynimizin herlobunu kullaniyoruz. Her bölümde farkli noron baglantilari bulunmakta. Beynin yuzde kacini kullandigimizi bulmak icin hangi lob da maksimum ne kadar baglanti olusabilir onu olcmeli ve mevcut noron baglantilarinin sayısını bulmali ancak ona gore bir yuzde cikarilabilir. Fakat bunu yapabilecek bir teknoloji henuz mevcut değil. Beynimizin her alanini kullaniyoruz fakat her alandan azar azar olabilir. Bazi bolgelerde fazla bazi bolgeler de az kullanim olabilir. Durum boyle olunca yuzde kac oldugunu cikarabilmek su an mumkun gorunmuyor. Tahmini bir kapasite ile insanin ne kadarini kullandigini söylüyor lar su an. Beyin tamamen kontrol edilebilir mi cok muamma bi durum. Cunku tamamen kontrol edilebilse hormonlar dahi kontrol edilebilir. Hastalik diye birsey kalmaz. Butun kaslar kontrol edilebilir. Ilahi adalet buna izin verir mi. Bu bile mechul bi durum. Yani gorunen o ki su an ki teknoloji ile beynin tamamen kontrolünu dusunmek imkansız görünüyor.

C

Bu dediklerinize göre şu an elimizde olan rakam 100

Hakan Hediye 6 yıl

Bolgesel olarak %100 unu kullaniyoruz. Fakat kapasitesel olarak ne kadarini kullandigimizi bilemiyoruz. Evet elimizde ki rakam bolgesel olarak 100. Cunku kimse beynimizin sag lobu calismiyor gibi bir ifade kullanamaz mesela.

Caner İbiş 6 yıl