Boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Merhaba arkadaşlar. Dün düşüncesiz lanet oda arkadaşımın uyurken(üstüm açık) camı bana doğru açması sonucu dünden beri boğazımda bi şişlik var. Yutkunmakta zorlanıyorum. Bana bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmam için tavsiyeleriniz var mı?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

1-Birkac kasik balın içine limon sık. Iyice karistir kivami akışkan olana dek. Sonra onu cay kasigi ile ic aklina geldikce. Bogazindaki batma ve yanma hissini azaltacaktir.
2-suyu kaynat ve sonra ılıması icin beklet. Çok sogumadan bir bardak suya 2tatli kasigi tuz at ve yarim limon sıkıp iyice karistir. Bu da antiseptik gargaran olacaktır. Gun icersinde ozellikle de gece yatmadan once bu grgarayi yaparsan bogazindaki kuruluk ve yanma hissine iyi gelecektir.
3-ihlamur ve adacayi al, birlikte bir demliktr kaynatip bira bardaginda iç ve uzerini ortup kisa sekerlemeler yap. Bu bitkilerle beraber atacagin ter sana sinavda 0.7uç olarak donecektir.
Ama dikkat; bu maddelerden herhangi birine alerjin olabilir yada belki de bogazindaki problem baska bir konuyla ilgilidir. Israrla doktora gorunmen tavsiye edilir. En azindan bir saglik ocagina ugra cok vaktin yoksa

T

Çok teşekkür ederim. 1. Karisima zencefilde ekliyim mi? Halsizlik yutkunmada zorluk. Terliyken usutmemden dolayı diye düşünüyorum. Aile hekimliğimde çok ters bu seneki yurtla:/

Gülseza Vur 3 yıl