Büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiyede bir yılda ölen insanların 30-32 bini hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklarından ölüyormuş. Uzmanlar İstanbul ve Ankaranın hava kirliliğinden sıranın başını çektiğini açıkladı az önce. Direk orada yaşayanlara önerim hemen o şehirleri terk etsinler dedi. İzmir temiz şehir Diyordum ama İzmir de hava kirliliğinde ilk sıralarda. Bu hava kirliliği esasen de çocukların ve bebeklerin akciğer gelişimini etkiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu kirlilik konusunda?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Hava kirliliği çok ciddi sorun.. Şehri terk etmek te zor.. Öyleyse mümkün olduğu kadar temiz yerleroe bulunmakta fayda var..

T

Herkes arabasını satacak bisiklet alacak. Ama kış ayında bisikletle yolculukta zor. Mümkün oldukça açık alanlarda, parklarda duracağız ama hava temiz değil ki

Hatice Atik 6 yıl

Hatice Atik evde hava temizleyici ve su buharı üreticisi almak lazım.. Dışarda maske takmak geçici de olsa çözüm olabilir

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Buhar makinemiz var çocuk için almıştık. Maske iyi fikir

Hatice Atik 6 yıl

Bu arada buhar makinelerinin de zararları olduğu söyleniyor. Hangi amaçla aldınız bilmiyorum ama bende bi ara çocuk için düşünmüştüm.. Araştırmanızı tavsiye ederim. Benim okuduğum kadarıyla mikroplar havadaki su moleküllerine tutunup daha uzun süre havada kalıyorlar ve buhar makinelerinin içi bakterlerin üremesi için çok uygun ortamlar..

Esra Kalınkılıç 6 yıl

Cemal hocanın poyrazmatiğini biliyorum yapmasam da. Ayrıca sahra tozları da migreni tetikliyor ve bakterilerin en sevdiği ortam diye özetleyebilirim. Yakınlarda gelecek. Tabi bu sahra tozlarında ki bazı iyi bakterilerin bitkileri verimliği arttırdığını da eklemek isterim. Hacettepe Çevre müh. Lisansüstü öğrenci annesi.

Ayşe Erim 6 yıl