Büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiyede bir yılda ölen insanların 30-32 bini hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklarından ölüyormuş. Uzmanlar İstanbul ve Ankaranın hava kirliliğinden sıranın başını çektiğini açıkladı az önce. Direk orada yaşayanlara önerim hemen o şehirleri terk etsinler dedi. İzmir temiz şehir Diyordum ama İzmir de hava kirliliğinde ilk sıralarda. Bu hava kirliliği esasen de çocukların ve bebeklerin akciğer gelişimini etkiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu kirlilik konusunda?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Mesleki açıdan tartışmak da güzel birşeydir. Ama üslup ve seviye önemli. İki mühendis tartışırken bana bak sen emeklisin ben daha yolun başındayım demek hangi seviye oluyor? Veya sen daha çok gençsin ben şöyle tim, bu böyleyim demek? Herkesin bilgi birikimi vardır muhakkak.÷ Bazıları tecrübe de katar bilgilerine, bazıları katamaz. Benim uzmanlık alanım bu derseniz o zaman tecrübenize daha fazla güven kazandırmış olursunuz. Başka türlü hoş durmuyor

H

hatice hanim kesinlikle ama kendisi muhendis bile degildi. Yorum yapmasin diyemem boyle bir hakkim yok. Tabiiki herkes kendince degerlendirir ama hava kirliligoni kentse dinusumden kaynakli yikim tozlarina baglamak mesleki literaturde sadece bir komedi olabilir. Bunun orani %5 i gecmez. Istanbul ve kocaeli hattai ulke sanayisinin yarisi. 10 bin evin bacasindan cikan kimyevi toz ve gazlarin toplamini orta olcekli metal sanayi tek basina cikariyor. Asil kirlilik sanayiden kaynakli malesef.

Halit Çalışal 6 yıl