Çalışmıyorum kyk borcunu nasıl erteleyebilirim?

merhaba
bir şey soracağım
vergi dairesinden bana tebliğ geldi 7 8 tane kyk ödememi yapmadığım için artık ödeyin şeklinde. 7 gün içinde ödeme yapın ya da mahkemeye başvurun eğer ödediyseniz tarzı. Benim bildiğim bunu insanlar 7 8 sene gayet ödemeden yaşayabiliyor. Ama eve belge gelince bir tırstım. Görmezden mi geleyim? Yoksa yapmam gereken bir şey var mı? E-devlette hiç ödeme yapmadığınız için erteleyemezsiniz yazıyor ama vergi dairesine gidip bunu erteletme için başvuru gibi bir şey yapma şansım var mı? Ne yapmam lazım?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Ortada muaccel hale gelmiş borç var. Ödeme emri gelmiş 7 gün içinde borca itiraz etmezseniz icra takibi kesinleşir. Maaş haczine ya da üzerinize kayıtlı taşınmaz varsa haciz işlemi gerçekleşir. Avukatlık ücreti icra masrafları bunları hiç saymıyorum. Daha önceden kykda olduğu için arkasına düşmüyorlardı şimdi vergi dairesine geçti. Sizden faizi ile birlikte alırlar ve bundan sonra af da geleceğini düşünmüyorum ödemeniz sizin için en mantıklısı.

A

7 gün geçeli çok olmuş çünkü tebliğ tarihi ayın 10u ve postacı 26sında getirdi belgeyi

Sinem Anılır 4 yıl

ayrıca ne maaşım ne malım var

Sinem Anılır 4 yıl

Sinem Anılır size tebliğ edildiği andan itibaren süre başlar. Tabi malınız maaşınız yoksa şimdilik yapılcak bir şey yok ama ilerde sizin için sıkıntı olabilir o yüzden diyorum.

Anıl Taşhan 4 yıl

ileride param olunca zaten öderim. Şu an için bir şey olmayacaksa bir süre daha görmezden gelicem durumu

Sinem Anılır 4 yıl

Sinem Anılır Tabi paranız yoksa yapılcak bir şey yok zaten. İlerde ana para, faiz, avukatlık ücreti ve icra masrafıyla borcunuz artabilir

Anıl Taşhan 4 yıl

Anıl Taşhan teşekkür ederim onu da ileride bir şekilde hallederim artık

Sinem Anılır 4 yıl