Canlı gül nasıl saklanır?

Arkadaşlar bir gülü kurutmadan ilk gün ki haliyle kalaraktan senelerce saklamak istiyorum.

Bundan 25 sene önce anneme bir aile dostu amcamız bu orkideyi bu şekilde hediye etmiş 25 seneye rağmen hala kurumamış mesela.
"Içinde ne var" dedim bilmiyorum dedi. Yapan amca da vefat etmiş.

Bu saf alkol mü?
Yada böyle bir saf alkol dolu şişeye gülü koyup kapağını kapasam kurumadan çürümeden kalır mı?
Veyahut nasıl bir madde kullanabilirim ilgili bilgili dostlar varsa aydınlatabilir mı?

com-35nm50wsjb21kjev3uk6.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

http://www.aokcorral.com/projects/how2aug2002.htm bu tarz bir şey galiba inglizcem yetmedi

O

İhtiyac duyulan malzemeler: Mantar tops şişeler. (Herhangi bir renk veya şekil) Mineral Yağ (Bir kaşık kokulu veya kokulu mineral yağ veya sadece bir şişe bebe yağı alabilirsiniz.) Yapay çiçekler, kurutulmuş çiçekler, süs çağı, çam kozalaklarının çeşitli dokularda ve renkleri koordine eden karışımı. Penseler veya makaslar. beyaz bir mum.

Gamze Kalaycı 3 yıl

Dekoratif şişeleri monte edin: Yapay veya kurutulmuş çiçekler, dallar, süs çağı, çam konileri vb. Hazırlarken kullandığınız şişe için istenen boyuta kadar keserek hazırlayın. (Unutmayın ki çok küçük ve ince kurutulmuş çiçeklerin yağın üst kısmında yüzülebileceğini unutmayın. Güzel kurutulmuş çiçekler kullanmak isterseniz onları gövdelerine bırakıp sapları Bottle ve floralsbottle içine sığdırmak için kesmek en iyisidir Bu, dolaşmalarını önlemeye yardımcı olabilir.) Şişe mantarını bir kenara koyun ve çiçek ürün çeşitliliğinizi şişeye bakmak istediğiniz şekilde bırakın. (Çiçeklerin bir kısmını dışa dönük olacak şekilde daha fazla ayarlamak gerekebilir: Bunu yapmak için uzun tel köprü veya tel ceket askısı kullanın ve çiçekleri şişenin etrafında istenilen konuma getirin.) Şişedeki şeyleri sevince, mineral yağı eklemeye hazırsın. Mineral yağı hafiften şişeden yaklaşık 1/2 "üste kadar dökün. Mantar şişe deliğine geri koyun. Şişeyi bir dekorasyon olarak kullanmak ya da bir hediye olarak vermek isterseniz, dökülmesini önlemek için mantarın şişeye hafifçe kapatılması iyi bir fikirdir. Bunu yapmak için, beyaz bir mum yakalayın ve biraz bal mumu eritin. Mantarın ve camın buluştuğu mantarın etrafına sıcak balmumu damlatın. Kurutun ve sertleşsin.

Gamze Kalaycı 3 yıl