Cezaevine girenler, cezaevi psikolojinizi nasıl etkiledi?

hayatının bir döneminde hapishanede yatmış insanlara bir sorum olacak. Hapishaneye hırsızlık, cinayet, tecavüz ya da terör suçlarından girmiş olabilirsiniz; fakat hapishanede kalma sürenizi tamamlayıp dışarı çıktığınızda, içerde geçen zamanlar, yaşama ve işlediğiniz suça\suçlara olan bakışınızı ne yönde etkiledi? Sizce hapishane sizi tedavi mi etti yoksa daha da mı azgınlaştırdı, ötekileştirdi? Belki de hiçbirini yapmadı.
Not: Bu soruya cevap geleceğini düşünmüyorum. Adam çıkıp "daha da azgınlaştım" dese, onun potansiyelini görüp topluca lince tutacağız çünkü.

Dipnot: Belki yanılırım diye yine de soruyorum.

Dipdipnot: Bu post hapishaneler hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek için değil, hapishanelerde yatmış insanların deneyimlerini öğrenmek için açılmıştır. Yoksa elbette belgesellerden, filmlerden ve kitaplardan her birimizin birer fikri vardır!

Dibindibininnotu: Birinci ağızdan dinlediğiniz anılar varsa, onlar da kabulümdür.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Dibindibinindipnotu
Sahsen tanidim bir cok hukum yiyip cimis var keza hala icerde olanda aralarinda sadece birisi gun gectikce mallasiyor

M

Mallaşmaktan kastınız nedir acaba?

Necla Saitoğlu 6 yıl

Ceza evi kosullarinda terbiye edilmemek icin cabalayan ciktiginda onceki suclarla tekrar para kazanmaya calisan ki kazanamayacagini bile bile ayni eylemleri tekrarlama Ayrica ceza evinde kendini ifade edebilmede yardimci olan cok insan var ortamda buna cok cok musait Ancak bunda tık yok Ortama ayak uydurmaya calisarak kendini rezil etmede ustune yok bu durumda bile cok uyumlu oldugunu iddia eder Kendisi kuzenim olur

Mujdat Başpehlivan 6 yıl

Çok uyumlu olduğunu iddia etmesi, üzerine gidilmesi gereken bir mesele gibi görünüyor. Neye göre, kime göre uyumlu ya da bir başkaldırı olarak mı bu uyumsuzluğu uyum olarak görüyor? Kim bilir. Ancak aynı eylemleri tekrar etmesi, üstelik tekrar içeri girme ihtimaline rağmen bunu yapması, kendinden vazgeçiş de olabilir bir nevi. Ya da sadece, basitçe "kolay para kazanmak için her yol mübahtır" ilkesini benimsiyordur. Dilerim kuzeniniz, bir an önce, kendine ve çevresine verdiği zararların farkına varır.

Necla Saitoğlu 6 yıl