Boşanan çiftlerde kadına, başkasıyla evlenen kadar ya da ölene kadar nafaka ödemesini çok mantıklı bulmuyorum ama şunu da anlamiyorum, insanlar boşanınca cocuklarindan da mi boşanmış oluyor? Zira çocukların velayetini annenin üstüne atıp sonra da hiç ilgilenmeyen babalara (ben onlara baba müsveddesi demeyi tercih ediyorum) ne demeli!!! Hatta çocuklarına aylık 250 TL nafakayı ödememek için sigortasız çalışıp yalan beyanda bulunmalarına ne demeli?! Bu çocukların baba sevgisine, ilgisine gerektiğinde baba otoritesine ihtiyaçları yok mu? Böylesi eksiklikle büyüyen çocuklar gelecekte ne tür pisikolojik ve kişilik sorunları yaşayacak hiç düşünmüyorlar mi? Bence, sadece (çocuklarına) nafaka ödemediği zaman hapis cezasi olmamalı, babalık görevini yerine getirmeyen baba müsveddeleri için asıl hapis cezasi olmali ki elleri şeylerinde ortalikda gezinemesinler. Babayim diyemesinler. Yarin öbür gün çocuklar büyüğünden onlaradan vefalı evlat davranışı bekleyemesinler.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkinda???
Çocuğu olan çift boşanınca babaya nasıl yaptırımlar olmalı?
Sibel Erdensoy
S
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
İnsanlar boşana bilir hatta bu bazen her iki taraf içinde çok iyi sonuçlar getirebilir. Ama bir kadın anne olduğunda artık kendisi olmaktan çıkıp çocuğu için var olabiliyorken bir erkek neden bunu yapamiyor?
Her erkeği bir tutup genelleme yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Çocuğuna çok ilgili babalar da var, çocuğuna işkence yapan anneler de.
Var tabi kessinlikle genelleme yapmiyorum. Bazı babalar anneden daha çok ilgilenebiliyor çocuklarıyla. Biz kadınlar annelik içgüdüsüyle kocaya da çocuğumuz gibi davranınca erkek de sorumluluk almamaya alışıyor ve bunu gerekli görmüyor.
Bu durum tamamen yaşadığımız coğrafyanın kültürü ile alakalı bir durum aslında. Yaşadığımız coğrafyada kadına yüklenen sorumluluklar belli, çocuğa bak/evi temizle/yemek yap/ütü yap vs vs... Diye uzar gider. Bu, benim doğru bulamadığım bir yaşam tarzı.