Çocuğu olan çift boşanınca babaya nasıl yaptırımlar olmalı?

Boşanan çiftlerde kadına, başkasıyla evlenen kadar ya da ölene kadar nafaka ödemesini çok mantıklı bulmuyorum ama şunu da anlamiyorum, insanlar boşanınca cocuklarindan da mi boşanmış oluyor? Zira çocukların velayetini annenin üstüne atıp sonra da hiç ilgilenmeyen babalara (ben onlara baba müsveddesi demeyi tercih ediyorum) ne demeli!!! Hatta çocuklarına aylık 250 TL nafakayı ödememek için sigortasız çalışıp yalan beyanda bulunmalarına ne demeli?! Bu çocukların baba sevgisine, ilgisine gerektiğinde baba otoritesine ihtiyaçları yok mu? Böylesi eksiklikle büyüyen çocuklar gelecekte ne tür pisikolojik ve kişilik sorunları yaşayacak hiç düşünmüyorlar mi? Bence, sadece (çocuklarına) nafaka ödemediği zaman hapis cezasi olmamalı, babalık görevini yerine getirmeyen baba müsveddeleri için asıl hapis cezasi olmali ki elleri şeylerinde ortalikda gezinemesinler. Babayim diyemesinler. Yarin öbür gün çocuklar büyüğünden onlaradan vefalı evlat davranışı bekleyemesinler.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkinda???

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Benım kızım o şanssız çocuklardan. Neler yaşandı ayrıntıya girmeyeyim, zaten biliniyor.
Benim çocuğum ne kadar travma yaşadıki ün. Bitirdiği yıl depresyona girdi, öyle böyle değil ağır çok ağır bir depresyon.
Bir anne olarak babalara ve baba adaylarına yalvarıyorum, lütfen eşinizden boşandıktan sonra evlatlarınızı hayatınızdan çıkarmayın. Para, pahalı hediyev. S gibi şeyler yetmez. Evlatlarınıza vakit ayırın, sohbet edin, birlikte güzel etkinlikler yapın
Korkmayın 2. Eşiniz ya da sevgilinizi kaybetmezsiniz.

H