Çocuğu olan çift boşanınca babaya nasıl yaptırımlar olmalı?

Boşanan çiftlerde kadına, başkasıyla evlenen kadar ya da ölene kadar nafaka ödemesini çok mantıklı bulmuyorum ama şunu da anlamiyorum, insanlar boşanınca cocuklarindan da mi boşanmış oluyor? Zira çocukların velayetini annenin üstüne atıp sonra da hiç ilgilenmeyen babalara (ben onlara baba müsveddesi demeyi tercih ediyorum) ne demeli!!! Hatta çocuklarına aylık 250 TL nafakayı ödememek için sigortasız çalışıp yalan beyanda bulunmalarına ne demeli?! Bu çocukların baba sevgisine, ilgisine gerektiğinde baba otoritesine ihtiyaçları yok mu? Böylesi eksiklikle büyüyen çocuklar gelecekte ne tür pisikolojik ve kişilik sorunları yaşayacak hiç düşünmüyorlar mi? Bence, sadece (çocuklarına) nafaka ödemediği zaman hapis cezasi olmamalı, babalık görevini yerine getirmeyen baba müsveddeleri için asıl hapis cezasi olmali ki elleri şeylerinde ortalikda gezinemesinler. Babayim diyemesinler. Yarin öbür gün çocuklar büyüğünden onlaradan vefalı evlat davranışı bekleyemesinler.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkinda???

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Çocuk küçükken ayrılan çiftler ne yapsın peki baba gidiyor kendi hayatına bakıyor anne küçücük bebekle kalıyor nasıl çalışsın zaten çocuk babadan mahrum annesi de çalışsa bakıcıya verse o bebek nasıl sevgiyle büyüsün inanın bu olaylar çok ince başına gelen ve gelmeyen aynı düşünemez çok normal...

S

Beden sadece anne çekmek zorunda bütün sıkıntıyı. Neden kadınlar bu kadar çok kabullenici kurban edilmeyi. Çocuklarımı bırakmam diye tuturuyor. Tersi olsun anne çalışsın nafaka versin baba baksın büyütsün çocukları. Ya tamam annelik içgüdüsü anliyorum da anlamadığım. Kadınlar neden erkeğe istedigi tüm imkani kendi eliyle tepsi içinde kocaya veriyor. Neden, hiç ummadığı bir anda boşanma olduğunda kadin, tamam ben çocuklarınla çekerim cefayı sen git hayatının tadını çıkar diyor. Şimdi bütün kadınlar hoplayacak biz mi veriyoruz diyecekler, ya ne yapsaydık çocuklarımızı o adama mı bıraksaydık diyecekler. Evet evet arkadaşım bırakın siz nasıl annesiyseniz o da babası, dna si bile %50 onun. Neden siz tüm hayatınızdan vaz geçip boşanmış çocuklu kadın oluyorsunuz o boşanmış çocuklu baba olmasin.

Sibel Erdensoy 5 yıl

İşte babalar bakmıyor o çocuğa, ya annesine ya da ablasına vs baktırıyor ve anne sürekli "acaba iyi bakıyorlar mı, kızıyorlar mı, vuruyorlar mı vs" gibi düşüncelere dalıyor. Şimdi çocuğu babaya bırakmak doğru mu yanlış mı?

Orhan Ablay 5 yıl

Eğer baba o kapasite de olsa zaten çocuğunun annesine yardımcı olacaktır ama o kapasiteye sahip olmayan bir babaya da çocuk emanet edilmez evet annelik iç güdüsü diyebilirsiniz bende anne olmadan önce farklı düşünüyordum ama şuan bambaşka düşüncelerdeyim ancak başa gelince anlaşılıyor

Sinem Kulaksiz 5 yıl

Daha önce de yazmıştım Orhan Ablay bey, kocaya ya da insanlara zamanında sorumluluklarını yerine getirme alışkanlığı oluşturmazsaniz o adam da çocuğu başkasına bırakır.

Sibel Erdensoy 5 yıl

Benim de daha önce söylediğim gibi; yaşadığımız coğrafyada çocuğa bakma yükü anneye yüklendiği için bu durumu değiştirmek çok zor.

Orhan Ablay 5 yıl

Ama imkansız değil.

Sibel Erdensoy 5 yıl