Çocuğumun youtube girmesini nasıl engellerim?

Arkadaşlar bir konuda destek istiyorum.. 7 yaşında İlkokul birinci sınıfa giden yeğenim var. Elinden düşüremediğimiz tabletiyle sürekli youtube da saçma sapan oyun videoları izliyor. (minecraft vs..) bol küfürlü ve iğrenç diyalogların olduğu oyun falan bunlar biliyorsunuzdur. Şimdi biz bunlara erişimini kesmek istiyoruz ama tableti alamıyoruz elinden internet üzerinden çözmemiz lazım youtube dahil çoğu site veya uygulamayı indirmemesi için ne yapmamız lazım bunun çözümü için yapılmış bir aplikasyon veya bir yolu var mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Jimnastik, bale, latin dans, spor kursu, hızlı okuma kursu, çocuklar için deney ve sanat atölyeleri, resim veya müzik kursu, bu kurslardan birkaçına yollayın.
Çocukla randevulasip haftada birkaç saat bir etkinlik yapın beraber, muzeye, sinemaya, tiyatroya, parka gitmek gibi.
Beraber kitap okuyun bir cafeye gidip.
Doğaya ve parka götürün AVM yerine.
Huzurevine, hayvan barınağına gidin.
Yasak koydukca daha çok yapmak ister. Evde oturan günümüz çocuğu ya TV izler ya PC oynar. Zamanını alacak aktivite bulmaniz lazım. Yorulur okulu aksar vs diye düşünmeyin. Eğitim sistemimiz çok kotu, okulda zaten boşu boşuna hapsediliyor çocuklar.
Mutlu keçi ilkokulu, montessori sistemi gibi seçeneklere bakabilirsiniz.

D

Teşekkürler önerilerin için, çoğunu ya da benzerlerini yapıyoruz ama anlık çözümler oluyor işte maalesef ama eninde sonunda bıraktıracağız.. Kendi sanat atölyemiz var zaten orda vakit geçiriyor ama eve döndüğünde yine aynı durum.. Ayrıca İzmir'deyiz İzmir de olan etkinliklere katılıyoruz ama çok olmasada...

Ali Islamm 3 yıl

Evcil hayvan çözüm olabilir, bakabileceğinize eminseniz. Geçici yuva da olabilirsiniz o canlı yuva bulana kadar. Zor durumda olan çok fazla kedi ve köpek var, engelli, hasta veya annesiz. Lütfen kedi ve köpek dışında hayvan sahiplenmeyin.

Dilara Tanrıverdiler 3 yıl

Geçen ay sahiplendik sokağa bırakılmış bir staff araları baya iyi hatta

Ali Islamm 3 yıl

Montessori sisteminden görevler verebilirsiniz evde zaman geçirmesi icin. Her şeyi zaten yapıyormuşsunuz

Dilara Tanrıverdiler 3 yıl

Yanlış bilmiyorsam zeka geriliği olan çocuklarda uygulanan bir sistemdi o demi?

Ali Islamm 3 yıl

Yok her çocukta uygulanıyor. Türkiye'ye son yıllarda geldi maalesef. Kardeşim montessori anaokulunda okudu, yüksek zekalı, sorumluluk bilincini ve farkındalığı oldukça geliştiren bir sistem. Doğru olanı çocuğun kendisi düşünüp buluyor ve ona göre davranıyor, bu doğru bu yanlış diye söylemiyorlar, ödül ceza yöntemini kullanmıyorlar, Ayrica internette çok zaman geçirmek bir çocuğa ne zarar vveriri anlatan bilimsel bir makaleyi çocuğun anlayacağı kelimelere döküp resimlerle orneklerle destekleyip çıktı alıp odasina birakabilirsiniz..

Dilara Tanrıverdiler 3 yıl