Çocuklar büyüdüklerinde anne ve babalarına mı benzer?

Anne ve babanız nasıl insanlardı? Sizinle olan iletişimleri çocukken nasıldı? Şimdi nasıl? Onlara benzediğinizi düşünüyor musunuz?

com-ghmx0xq6d0l7y00xn0te.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Beyza hanim bizler ailemizin izlerini yansitiriz hep.babalar annelere nasil davraniyorsa erkekler eslerine ayni davaraniyor.genel olarak.veya tam tersi.ben mesela 40 yasindayim.anneme gore daha cok egitim aldim.daha cok kitap okudum.dunya ulkelerinden birkacini gezdim.turkiyenin bir cok yerini gordum.vs.vs.ama evime misafir gelecegi zaman annem nasil agirlardi diyorum.herturlu imkanimiz olmasina ragmen.ya da bir düğünde,doğumda annem ne yapardi...hem kisilik olarak hem hayatin inceliklerinde ya da genelinde anne babamizdan miraslar tasiyoruz.hiçbirşey bizimle baslamadi.ama şu da varki,bizler olumsuzlari olumluya cevirip öyle aktaralim bizden sonrakilere...böylece herşey daha güzel olur kanaatimce...sevgiyle kalin.

H

Olumsuzu olumluya çevirip aktarmak.. Bazen de tam tersine gidip, başka bir uçta hata yapmaya neden olabiliyor Hassas bir denge gerek orada sanki

Beyza Üzer 5 yıl

Beyza hanim biraz acarsaniz.sizin kadar genis kapsamli düşünemedim sanirim...

Havva Turkan 5 yıl

örneğin annem çok titizdi ben ona benzemeyeceğim diyip çok dağınık olmak.. Veya ailem çok disiplinliydi ben öyle olmayacağım deyip hiç disiplin koyamamak vs vs..

Beyza Üzer 5 yıl

Anladim.oyle bir program izlemistim.annesi cok titiz..kadin buna tepki olarak evini hic temizlemiyordu...benim soylemek istedigim o degildi tabii.cocuklariyla iletisim kuramayan babalardan.ya da surekli kural koyan annelerden bahsetmistim.cocuk ne düşünüyor o birey mi.var mi yok mu.yeni nesil bunu aştı biraz.ama izleri var yine de...

Havva Turkan 5 yıl

Elbette elbette.. Ben çağrışımla ekledim onu

Beyza Üzer 5 yıl