Çocuklarda İngilizce öğrenimi

Arkadaşlar 5 yaşında bir çocuğum var. (Bildiğiniz üzere bu yaş çocuklarının çabuk öğrenme gibi bir özelliği var. Bende bu özelliği çocuğumun geleceği için iyi anlamda değerlendirmek istiyorum.) özellikle izleyerek öğrenmeyi seven bir çocuk. Seveceği animasyon filmlerini orjinal hali ile (ingilizce) izletiyorum. Sormak istediklerim şunlar;
1. Bu yöntemin çocuğun yabancı dil öğrenmesine bir faydası olur mu? Mesela ileride yabancı dil eğitimi aldığı dönem de bir avantaj sağlar mı? (Benim ingilizcem iyi değil)
2. Bu animasyon filmlerinin çocuğumun günlük konuşma diline bir zararı olur mu?
3. Sizlerin önerebileceği herhangi bir video serisi var mı? (Doğa, dil, gökbilimi vs.)
Arkadaşlar sizin tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Ciddiyet çerçevesinde önerilerinizi bekliyorum.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Bu şekilde ne dil edinmesi ne de yarar sağlaması mümkün. Üstelik belirgin bir yararı olmamasının yanı sıra, beyin gelişimi sırasında oluşabilecek olası bağlantıları bloke etmiş oluruz. Diğer bir deyişle tek taraflı bir iletişim daha doğrusu monolog olan digital görüntü bebeğin ya da çocuğun olayda izleyici olmasına sebep olur. Bu edilgen hal semantik bilgiye katkı sağlamadığı gibi pek çok blok da oluşturur. Birkaç kelime öğrenmesi, sayıları sayması vs. Yalnızca alacağı ilk ingilizce dersinde yeterlilik hissi oluşmasına sebep olur. Dersler ilerledikçe bu durum geçerliliğini kaybedecektir. Bu durumu oluşturan en belirgin etken, dili öğrenmenin çocuklarda öncelikli olarak dudak ve dil hareketlerini takip ve talklit etme yolu üzerinden olması ve bu yaştaki bir çocuğun en iyi öğrenme şeklinin oyun ve gündelik hayat olmasıdır. Size önerim, her gün düzenli olarak kitap okuyun. Bahsettiğiniz konularda pek çok kitap var. Böylece hali hazırda konuştuğu Türkçe dilinin semantik bilgisini pekiştirmiş, sinir hücreleri arasındaki bağ oluşumunu yani beyin gelişimini desteklemiş olursunuz. Parklarda gezerken ağaç, kuş türleri hakkında konuşabilirsiniz örneğin, bilmediğinizi araştırmak için kütüphaneye gidin birlikte... Bunlar çocuğunuzun ingilizce eğitimine katkı sağlayabilir. Ama gündelik hayatın içinde, hayatın akışına uygun olmadan, dijital bazı sesler ve görüntüler ile yalnızca onu meşgul edebilirsiniz. Öğrenecek çok şeyi var yaşayarak, onun öğretmeni olamazsınız. Olmamalısınız da. Onunla hayatı paylaşarak birşeyler öğretiyor olduğunuzu unutmayın, bunlar çocuğunuz için çok değerli.

E

en doğru ve mantıklı açıklamaydı. Kendi adıma teşekkür ederim. Saçma önerilere onlarca cevap verilmiş ama bunda hiç cevap olmadığı için yazmak istedim. Sanırım bunlar zor geldiği için dikkat çekmedi. Ellerinize sağlık.

Fırat Rayan 5 yıl

Bu dediklerinizin hemen hemen hepsini yapıyorum. Değerli görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim eylül hanım. Çocuğuma doğayı ve gündelik olayları mümkün olduğunca anlayabileceği bir dille anlatıyor ona bol bol da kitap okuyorum. Çok sık olmamakla birlikte animasyon filmleri de izliyoruz ancak bunları ingilizce izletme yoluna gitmiştim avantajlari ya da dezavantajları konusunda bu sitedeki arkadaşlarımın görüşlerini aldım. Farklı görüşler hakim biraz kafam karıştı diyebilirim.

Emrah Babürhan 5 yıl