Çocuklardaki kıl kurtları için bir çözümünüz var mı? İlaçla düşüremedi

Çocuklardaki kıl kurtları için bir çözümünüz var mı? İlaçla düşüremedi
N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

TÜM AİLENİ EŞ ZAMANLI TEDAVİ OLMASI İÇ ÇAMAŞIRI VE YASTIK KILIFI ÇARŞAF NEVRESİM KAYNAR DERECEDE YIKANIP SICAK ÜTÜ İLE ÜTÜLENMESİ GEREKİR. BAŞKASININ TUVALETİİ KULLANMAMALI VEYA SORUNU OLAN KİŞİ-LER SİZİKİNİ KULLAIYORSA GENE KAYNAR SUYLA YIKAYIP ÇAMAŞIR SUYUYLA TEMİZLENMELİ. Tedavi tırnağınızın arasında kalmış ya da iç çamaşırınıza bulaşmış parazit yumurtasını öldürmez. İlaç tedavisiyle birlikte beden ve çevre temizliği şarttır. Tüm kıyafetler bol deterjanla yıkanmalı, evdeki kapı kulpları gibi herkesin dokunduğu yerler çamaşır suyu ya da antiseptiklerle temizlenmeli, tırnaklar kesilmeli ve el hijyenine çok dikkat edilmelidir. İç çamaşırlarının çamaşır suyunda bekletilmesi daha iyi olacaktır ama şart da değildir. Ayrıca ilaç tedavisi, tahlil istenmeksizin tüm aileye uygulanmalıdır. Çünkü aile üyeleri sürekli yakın temas halindedir. Tüm aile tedavi sürecinden geçirilmezse parazit vakası bir kısır döngü haline dönüşebilir. İlaç ve gözlem ile yapılan tedavi başarısız olursa veya hastaya acil müdahale gerekiyorsa bağırsak kurdu ameliyatı gündeme gelebilir. Kıl kurdu nasıl dökülür, Kıl kurtlarının dökülmesi için gerek tıbbi, gerekse bitkisel olarak pek çok alternatif çözüm yolu vardır. Genel olarak hastalığın ilk belirtisi karın ağrısı ile başlamakta ve ardından kişilerde kilo kaybı görülmektedir.

Kıl kurtlarının dökülmesi için ilk olarak hastalığın kesin tanısının koyulmuş olması gerekir. Ardından kıl kurdu vakası olan kişinin yaşam gösterdiği evde bulunan tüm şahıslar ciddi derece de risk altındadır ve hepsinin tedaviye dahil olması kurtlarının yaygınlaşmaması açısından önem arz etmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olan kıl kurtlarının başarı bir şekilde dökülmesinin ardından tekrar oluşması mümkündür.

Kıl kurdu, tıp içerisinde bağırsak kurtları, tenya düzensiz beslenen veya hijyenik ortamda bulunmayan kişilerde oluşması çok yüksek olan ve kendiliğinden çoğalma gösteren parazitlerdir. Kıl kurtlarının evde bir kişide bulunması demek ev halkından diğer kişilerde de var olduğu anlamına gelir. Bu kıl kurtları bulaşıcı oldukları için hastalığın tedavisinde ev halkının da tedbir amaçlı kontrol ve tahliller yaptırması oldukça mühimdir.

Kıl kurdunun Dökülmesine faydalı olan ilaçlar;
Andozol
Sitrax
Yomesan
Kontil
Molit
Nidazol bu ilaçların alınması ve kullanılması için doktor izni olması gerekir. Düzenli bir kontrol sonrasında doktorunuz sizin için en uygun ilacı verecektir.
Kıl kurtlarının dökülmesi için alternatif çözümler;
Kıl kurtlarının dökülmesi için ilk olarak ilaç tedavisine başlanması gerekir.
Kıl Kurdu Nasıl Dökülür

Ardından hasta nar ekşisi bitkisinin kök kısmını bir suyun içerisinde kaynatmalı ve aç karnına bir kaç gün içmelidir.
Sarımsağın içerisinde bulunan inanılmaz etkenler pek çok hastalığa iyi geldiği gibi kurtların dökülmesinde de ciddi şekilde fayda göstermektedir. özellikle gece yatmadan önce kıl kurdu olan kişinin sarımsak yutması önerilir.
Her sabah aç karnına birer avuç kabak çekirdeği yenilmelidir


Diğer alternatif çözümler ise;
Soğan, kuşkonmaz, süt, sirke, zeytinyağı, patlıcan unu, sarımsak ve havuç kıl kurtlarının dökülmesi için gerekli olan ana malzemeler bu şekildedir.

Soğanı ezelim ve rendelenmiş havuç ile birlikte derin bir tencerenin içerisine alalım ve su ile kaynatın. Kaynamış olan suyu alın ve içerisine sirke ilavesi yapıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan bu sıvı karışımı hastalığın olduğu dönemlerde makat kısmına sürün ve günde iki kere olmak üzere bu suyla makatı yıkayın.
Zeytinyağı ve kuşkonmaz bir havanın içerisinde dövülür ve elde edilen ezilmiş karışım patlıcan unu ile karıştırılıp homojen bir kıvam elde edene dek süt ile karıştırılır. Hazır hale gelmiş olan krem hastalığın olduğu dönemlerde günaşırı makat kısmına sürülmesi gerekir.
Sarımsaklar havanın içerisinde tuz eklenmeden dövülür ve süt ilesi yapılarak pişirilir. Bu sarımsaklı süt her gün gece yatmadan önce bir fincan olacak şekilde içilmesi gerekir. Kıl kurtlarının ve makat kısmına bıraktıkları yumurtaların dökülmesi için bu alternatif çözüm yollarının denenmesinde fayda olacaktır.

Y