Çok yumuşak davrandıktan sonra şımaran öğrenciler tekrar nasıl kontrol altına alınır?

Hocalarım bısey dıyecem ben ortaokulda öğretmenlik yapmaktayım ilk öğretmenliğin ikinci donem basında daha yeni ilk geldiğimde çok yumuşak güler yüzlü davrandım şimdi ise ders anlatamıyorum derste aşırı konuşuyorlar ben kızıyorum sonra tahtaya donup soru bısey yazınca tekrar konuşuyorlar kızmaktan bagırmaktan ses tellerimde ses kalmadı benim ne yapmam lazım

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Öğrencilerinizin saygısını SEVGİ ile kazanın. En iyi idare şekli sevgiden geçer. Aralarına oturup konuşun. Önce onların ilgilendiği konuları konuşun. Zamanla insan davranışları ve başarı konularına geçin ve onlara bu başarıları için yardımcı olmaya çalıştığınızı sezdirin. Ders işlerken öğrencilerin meraklarını harekete geçirerek onların araştırmalarını hatta konuyu onların size öğretmesini sağlayın. İşte hem sınıfa hakim oldunuz hem de konuyu işlediniz. Ukalalık boyutunu hissettiğiniz zaman çocuğun kişiliğine hitap edin. Sana yakıştıramadım demeniz onun kendini toplamasına destek olur. Ama asla herkesin ortasında kişisel konuşmayın. Rencide etmeyin. Unutmayın siz saygı duymazsanız asla saygı göremezsiniz. Başarılar.

B

Öğrencilerin çoğu bırak derse katılmayı sınıf ortamında bulunması bile afakanlar geçirmesine yetiyor.. Bu tür öğrencilerin dersten çok psikolojik desteğe ihtiyacı vardır.. Sınıfın atmosferini bozan bir öğrenci varsa sınıfta o sınıf bir süre sonra tamamen dersten kopuyor.. Bunu engellemenin ön koşulu sınıfın atmosferini bozan öğrencilere derhal müdahele edilmesi ve rehberlik servisine gönderilmesi, velisi ile irtibata geçilmesidir.. Sorun aile kaynaklı olabiliyor..

Bedrihan Beşer 6 yıl