Çoklu besin alerjisi ileride başka bir sağlık sorununa dönüşür mü?

İyi akşamlar 1,5 aydır diyetteyim.. Süt ürünleri, yumurta, kuru yemiş, baharat, mandalina, limon, hazır gıdalar tüketmiyorum.. 3 gündür de salça ve domatesi tüketmiyorum.. Ciltteki alerjiler hala çok azda olsa çıkmaya devam ediyor.. Tükettiğim şeyler sınırlı patates, zeytin, tavuk eti, leblebi, pişmiş sebzeler.. Diyete başladığımdan beri sütüm beyaz değil bulanık su gibi gelmeye başladı dolayısıyla kilo alımı durdu.. Diyet yaparım hiç önemli değil yeterki bebeğim sağlıklı olsun ama sütüm kalitesizleşti..
Sorum diyeti bırakırsam bu alerji bebeğimde şimdi yada ileriye dönük bi sağlık problemi oluştururmu?(bi ara 3 gün peynir 3 gün yumurta yedim dr önerisiyle alerjide artma olmadı)

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

benim oglumda bu aylarda yuzu boyle oldu. Atopik dermatit denildi. Mustelanin bi kremini kullandik geçti. Ancak huzursuzluk mukuslu gazli kaka vs devam etti ve ben herşeyi kese kese bir tek patatesle beslenir oldum. Yok sutum azaldi kilo almamaya basladi mama basladik. Aradaki süreçleri atlayayim 5 ay sonra iyi bi doktora gittik deri testi yapti ve sadece yumurtaya cikti. Su an bircok seyi tüketiyoruz sut urunleri de dahil. Atopik dermatitin besin alerjisi kaynagi yumurta imis. Yani ben bosuna bircok seyden mahrum kalmisim aslinda cocugum kalmis. Demem o ki nerdesiniz bilmiyorum lakin iyi bir alerji doktoru bulup onun gozetiminde gidiniz. Hem zaman kaybi hem psikolojik acidan kayip. Burada herkes kendi tecrübelerini paylasip onu kes bunu ye diyor iyi hos da bircok belirti ayni olabilir ama alerji turu ayni olmuyor dikkat etmek gerekiyor

E