Dedikodu yapmak zararlı mıdır?

Ülkemizdede yaygın olan gıybet dedikoduv. B konular. Ailemizi akrabamızı toplumumuzu nasıl etkiliyor. Zararlarını minimuma indirmek için Ne yapabiliriz. Çevrenizdeki böyle kişilere tavsiyeleriniz ya da ilişkileriz nasıl.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Tabiki olumsuz etkiliyor, senin haberin olmayan hatta ve hatta alakan olmayan laflar ve davranışlar ile kendini bilmeyen insanlar tarafından adın çıkabiliyor. Ve öyle durumada sokuyorlar ki konuşsan ayrı dert konuşmasan daha dert.

F

Peki ne yapmalı sizce bir fikriniz varmı insanların insanları birbirine ve zor duruma düşürebilecek dedikodulardan kurtarmak azaştmak için

Sinan Gümüşten 6 yıl

Gerçekten bilemiyorum buda zaten insani çıkmaza sokuyor. Anlatmak konusmak istiyorsun lakin olmuyor işte. Zarar veririm düşüncesi var, tabi bunu bile anlamayıp seni kendi istedikleri gibi yorumluyorlar buda ayri olay Yani fitne zamanı ve en iyiside dıs dünyaya kendini kapatmak sular durulunca HAK yerini buluna kadar sabırla beklemek.

Fatma Yumer 6 yıl

Ya sizleri bilmiyorum. Malesef bizim aileiç sudan dedikodular yüzünden bölünme noktalarına çok geldi. Hala aralarında problem olan kardeş kuzen amca yeğen var

Sinan Gümüşten 6 yıl

Arada herkese ayrı oynayan fitneciler varsa ALLAH hidayet versin, hepimize, yardımcimiz olsun, inşAllah

Fatma Yumer 6 yıl

Açıkça söylüyorum ben. Arkamdan konuşuyosun yapma diyorum. Vesveselere gelme kendine gel diyorum.

Mine Tubay 6 yıl

Sonra benimle konuşmuyolar küsüyolar buda işime geliyor. Hem arkamdan konuş hem de uyarınca acaba haklı mı deme ego yap kapris yap. K.i. B öptm cnm by diyorum içimden.

Mine Tubay 6 yıl

Herkes kendi nefs'ine baksa işine baksa problem kalmaz aslında ortada ama hep birbirinin islerine ne yapması gerektigiyle alakadar. İnsan olan zaten zamanı gelince danışması gereken yerlere danışır ama o dereceye vardırmiyorlar bile. ALLAH bizlere HAK'ikati görmeyi nasip etsin inşAllah ve nefs mertebelerini aşmayı, kendimizi keşfetmeyi ve tanımayı nasip etsin.

Fatma Yumer 6 yıl