Dedikodu yapmak zararlı mıdır?

Ülkemizdede yaygın olan gıybet dedikoduv. B konular. Ailemizi akrabamızı toplumumuzu nasıl etkiliyor. Zararlarını minimuma indirmek için Ne yapabiliriz. Çevrenizdeki böyle kişilere tavsiyeleriniz ya da ilişkileriz nasıl.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Tabi bu dedikodu yapan asalaklar işi artık öyle abartıyorlarki dedikoduya malzeme bulabilmek için harcadıkları çabayı bilime harcasalar bilim adamı olurlar.

Ö

Malesef bazı kişiler iki kişi bir araya gelince hemen işte şu şunu yapmış bu bunu yapmış şunun kızı onun oğlu vesaire başlıyorlar. Aslında konuşacak yüzlerce konu var. Sizene demi onun oğlundan kızından evinden barkından vesairesinden bu onlar için adeta bir zorunluluk olmuş gibi geliyor heralde zamanla

Sinan Gümüşten 6 yıl

Ben bu tür konuşmalara asla katılmıyorum, konulanlarada dedikodu yapmayalım günah deyip konuyu kapatıyorum. Bazıları diyorki dedikodu yapmıyorum gerçekleri söylüyorum ama dedikleri zaman, doğruda söylesen şuan burda olmadığına göre dedikodu sayılır diyorum. Konuyu kapatıyorum.

Öznur Tokel 6 yıl

En güzeli zaten birinin olmadığı yerde onun hakkında konuşmak yersiz bize faydası yok artı kötü konuşmak günah ve kul hakkına giriyor. Ama anlatamıyoruz. Çoğu zaman

Sinan Gümüşten 6 yıl