Dedikodu yapmak zararlı mıdır?

Ülkemizdede yaygın olan gıybet dedikoduv. B konular. Ailemizi akrabamızı toplumumuzu nasıl etkiliyor. Zararlarını minimuma indirmek için Ne yapabiliriz. Çevrenizdeki böyle kişilere tavsiyeleriniz ya da ilişkileriz nasıl.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Birinin arkasından konuşmak bize bir yarar sağlamadığı gibi hakkında konuşulan kişininde hatasını düzeltmez... Dedikodu ortamını terk etmek en mantıklısı bence.. Ben yeni tanıştığım arkadaşlarıma ilkelerimden bahsederim.. Dedikodu-gıybetten hic hoşlanmadığımı tanıştığımız ilk günler öğrenir buna göre davranırlar

T

Evet bunu olmazsada olur dedikleriniz için yapabilirsiniz. Ama olmazsa olmazlar içinde yapabilmek çok mümkün değil bence.

Sinan Gümüşten 6 yıl

İçeriye başka dışarıya başka olamam ben.. Herkes aynı bilir beni. Ki, olması gerekende budur

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Yok o anlamda demedim. Mesela herhangi birarkadaşınıza kişiliğinizi anlatırsınız. Ve lütfen bana böyle yaklaş dersiniz. Tersini yaparsa mesafe koyabilirsiniz. Ama ananıza babanıza kardeşinize veya en yakınlarınıza böyle yapıyor diye mesafe koymak kolay değil tepki verirsiniz uyarırsınız fayda ve zararlarını anlatırsınız. Her yolu denersiniz Ama vazgeçemezsiniz.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Aynen kardeşim o noktada kontrol etmek zor

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Malesef keşke onlara da anlatabilsek ve anlasalar.

Sinan Gümüşten 6 yıl