Devlet hastahanesindeki doktoru kime nereye nasıl şikayet edebilirim?

Devlet hastahanesindeki doktoru kime nereye nasıl şikayet edebilirim 13.20 de randevum vardı saat 13.47 hala gelmedi odasına, üstelik saat 14.00 da başka doltora randevu var

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Genelde geç geliyormuş diyerek kimseyi şikayet edemezsiniz ancak sadece sizin randevunuza geç kaldığı için şikayet edecekseniz öncelikle bir sormalısınız neden geç kaldığını. Keyfi olarak geç kaldığını düşünmüyorum ya acile gittiyse ya serviste bi hastası kötü durumdaysa yada kıdemlisi yada uzmanı iş verdiyse o zaman pişman olursunuz.

H

Neden pisman olabilir ki?

İbrahim Karabuğa 3 yıl

Nıye 27 dk doktoru beklesın.. Acil bir durumu varsa amelıyat söz konusuysa yada acıl konsultasyonuna gıttıyse muhakkak odasındakı görevlıye bılgı vererek gıder. Eğer verılen bir bilgi yoksa sıkayet etsın.

Gülcan Samanci 3 yıl

Sekreterine defalarca sordum sürekli gelecek dedi öbür doktordan çıltığımızda anca gelmişti ben sekreterine sormuşum zaten hastahane işleri doltor işleri olsa sekreter bilgilendirirdi diye düşünüyorum

Sezer Erkalkan 3 yıl

Bilip bilmeden bence fazla atıp tutuyosunuz sekreterine bilgi vermek zorunda değil benim işim var acil bi şey olduğunda ara der çıkar gider niye 27 dakika doktor beklesinmiş... Doktorda çok meraklıydı bekletip arkasından laf söyletmeye gerçekten işi olmasa asla hiç bir doktor poliklinikteki hastasını bırakıp gitmez yada uzun süre gelmemezlik yapmaz. En basitinden çömezi ben şunu şunu yapamadım diyip yardıma bile çağırsa gitmek durumunda kalabilir yada serviste bi karışıklık olsa yada uzmanı bi iş kitlese mutlaka gitmesi gerekir. İşin aslını astarını bilmeden ne kadar meraklısınız şikayet edilmesine. Ben asla kesinlikle şikayet etmeyin demiyorum ama önce bi sorulur. 2 deki randevunuzdan çıktığınızda anca geldiyse doktor zaten demek ki hakikaten mühim bir şey varmış ki onca zaman polikliniği bırakmak zorunda kalmış. Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Hande Dal 3 yıl

Ne zarar gorebilir mesela? Sikayet incelenip sen haksizmissin birader bos yere sikayet ettin. Al bakalim bilmem kac lira ceza mi derler? Bidaha muayene icin randevu mu alamaz, vicdan azabi duyar da "ya bende ne terbiyesiz biriymisim" diye mi hayiflanir? Zarari ne olur gercekten merak ettim. Basima geldi ayni olay. Binbir ozurle ertesi gun ilk siraya randevu verdiler...

İbrahim Karabuğa 3 yıl

Evet keşke gereksiz şikayetler için öyle bir mekanizma olsa. O randevu kağıdında (en azından benim çalıştığım yerde) randevu saatinizden sonraki 45 dk içinde tetkikiniz yapılacaktır yazar. Dolayısıyla 27 dakika beklemek geçerli bir şikayet gerekçesi değil.

Onur Başboğa 3 yıl

Kardeşim sen bugün ters tarafından kalktın herhalde suçsuz bir insanı şikayet ettiği için kendisi utanır. Biraz onuru gururu haysiyeti olan kişi içinde bu kadarı kafidir. Adamın başına silah dayayıp sen beni şikayet etmişsin ama benim bi suçum yok diyecek hali yok doktorun yada pencereden falan da atmayacak. Ne kadar saçma sorular ve ne kadar gereksiz muhabbetler bunlar.

Hande Dal 3 yıl

Bende onu diyorum sacma ve gereksiz. Pismanlik, zarar gormek falan...

İbrahim Karabuğa 3 yıl

handenin eşi doktor olduğundan gerek fazla cellallenmiş objektif bakamıyor haliyle

Deniz Esmergüzeli 3 yıl

Bunun objektif bakamamakla alakası yok aksine siz tek taraflı değerlendiriyorsunuz ben kesinlikle şikayet edilmesin demedim bunun anlaşılması için kaç defa tekrar etmem lazım? Önce sorulur soruşturulur doktorun neden geç kaldığı öğrenilir duruma göre hareket edilir dedim. Gayet net ifade ettiğimi düşünüyorum.

Hande Dal 3 yıl

Belki de Deniz hanim. Bende kamu gorevlisiyim. Isimiz vatandasla. Bizide sikayet ediyorlar. Ustelik idari degil adli ve yonetimle degil savciyla hakimle muhatap oluyoruz. Kimseyi pisman etmedim

İbrahim Karabuğa 3 yıl

i̇brahim bey sizde sanırım okuduğunu anlayamam durumu var olabilir tabi belki uykunuzu falan alamamışsınızdır ne diyeyim. Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum birisi birisini suçsuz yere şikayet etse bu durumdan pişman olur değil mi utanır. Ben böyle bir şey yapsam en azından utanırım siz utanmayabilirsiniz tabi ki orası ayrı. Öfkeyle kalkıp zararla oturmuş olurum pişman olurum. Kimse kimseyi asacak kesecek durumda değil.

Hande Dal 3 yıl

Ayrıca sanki doktor şikayet edildiğinde sadece yönetimle idari makamla muhattap oluyor da bi siz savcıyla hakimle muhattap oluyorsunuz yine çok biliyormuş gibi gelen bir yorum daha... Doktorda hakkında şikayet olduğunda mahkemeye çıkıyor davalık oluyor hakkında soruşturma açılıyor. Ama biz sizsiniz değil mi? Eeeen çok sizsiniz!

Hande Dal 3 yıl

Problem yanlis kelime secmeniz. Utanmak ayri, pisman olmak zararla oturmak ayri.

İbrahim Karabuğa 3 yıl

Bir insan utanınca pişman olmaz mı yaptığından anlamıyorum gerçekten kusura bakmayın yada pişman olmak denilince sizin aklınıza başka başka türlüsü geliyor zaten bu da sizin probleminiz

Hande Dal 3 yıl

Tekrardan Turkce egitimine ihtiyaciniz var ve belki de biraz terbiyeye...

İbrahim Karabuğa 3 yıl

ilk defa tatlı tatlı yerindibine sokup sonra Yok öyle demiyorum ben yapmayın da demiyorum falan sonra tekrar insanları ahmaklıkla suçlamalar çok şaşkınım çok!!İnsanların düşünceleri, tepkileri aynı değildir ve hakkını arayan insanı böyle olumsuz etkilemeye hakkınız yok!!Heleki bu ülkede yaşıyorsanız hakkını arayanı mumla arıyoruz yazık etmeyin!!

Cihan Tonbul 3 yıl

Yooo gayet ne diyeceksem bodoslama söylemiştim halbuki ama bu sizin takdiriniz tişikkilir taaa en başında neden geç kalındığı sorulmalı dedim eğer ki sizi tatmin etmeyen bir cevap verdiyse şikayet edersiniz. Ben kimsenin yanında haklı da olsa haksız da olsa tam destekle duracak birisi değilim. Ama sormadan etmeden şikayeti destekleyecek birisi de değilim. Bunu anlatmaya çalışıyordu ama anlaşılmıyordu ne yapsak ki şimdi?

Hande Dal 3 yıl

Ayrıca estafirullah benim birisini ahmaklıkla suçlamak haddim değil zaten ibrahim beyle de en sonunda anlaşabildiğimizi düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz cihan bey

Hande Dal 3 yıl

Ayrıca doktoru şikayet etmek isteyen arkadaşımız elbetteki haklı ama doktorun haksız olduğunu nereden çıkarıyorsunuz ki belki ölmek üzere olan hastanın yanına gitmesi gerekti. Arkadaşımız doktoru yan gelip yattığı açıklamasını yaptı da ben mi kaçırdım? İşte bu sebepten önce sorulmalı diyoruz öyle değil mi? Doktor orda burda boş boş geziyordu da randevuya gelmedi gibi bir durum oldu bende şikayet edilmesin hakkınızı aramayın mı dedim?

Hande Dal 3 yıl

Deniz objektif olmayan bir taraf göremiyorum ama herkes şikayet et derken hande diğer tarafı senden benden daha iyi bildiği için olabilecek diğer seçenekleri yazmış bunun neresi objektif bakamama?

Gülsüm Kaçmaz 3 yıl

Bende şikayet edilsin edilmesin demedim zaten önce dikkatli okuyalım.

Deniz Esmergüzeli 3 yıl

Türkçe eğitimine ihtiyacın var diyen kamu görevlisi arkadaşın hiçbir dilbilgisi kuralına uymadan yazması ve insanlara terbiye dersi vermesi de gerçekten enteresan.

Onur Başboğa 3 yıl

Ayıp ettiği icin pişman olabilir. Ayıp ve pişmanlık nedir bilir misiniz ?

Elif Sinanoglu 3 yıl

Neden geçkaldığını sormal hastanın işi değil, başhekimin işi. Başhekim peki nerden bilecek geç geldiğini? Hasta şikayet edince. Haklıyaa doktor yüzünün akıyla çıkar geçerli gerekçesini ortaya koyduktan sonra, geçerli bi gerekçesi yoksa zaten aldığı para burnundan gelsin...

Sefa Andryeviç 3 yıl