Devlet hastahanesindeki doktoru kime nereye nasıl şikayet edebilirim?

Devlet hastahanesindeki doktoru kime nereye nasıl şikayet edebilirim 13.20 de randevum vardı saat 13.47 hala gelmedi odasına, üstelik saat 14.00 da başka doltora randevu var

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Hem kamuda çalışan hem de daha önce özel sektörde hem hekim hem de idareci olarak çalışan biri olarak; üzülerek görüyorum ki pek çok konuda bilgimiz olmadığı veya yarım yamalak kendi bildiğimizi doğru kabul ederek her konuya yaklaşabilme becerisini gösterebiliyoruz.

yukarıda yazılanların tümünü toparlayacak şekilde, mhrs randevu sistemi 65 yaş üzeri, 7 yaş altı, acil konsültasyon, engelli gibi bir takım öncelikli hastalardan sonra gelebilecek şekilde randevu verir. Hastaların durumlarının öncelik sırası bu gibi bazı kriterlerle sisteme kodlanmıştır ki bu esasen özel sektörde de yaklaşım olarak bu şekilde standardize edilmiştir.

Doktorun geç gelmesine sebep; idare veya servis amirinden izinli olabilir. Servis vizitleri, operasyonlar, acil konsültasyonları, hasta kontrol ve ziyaretleri haricinde bu doktor veya hastane için uygulanan mesai saatleri MHRS ile aynı cetvelde tanımlanmamış olabilir. Örneğin benim hastanemde öğleden sonrası için poliklinik 13:30'da başlarken MHRS sistemi biz böyle bir cetvel tanımlamamamıza rağmen 13:00'dan itibaren randevu verebiliyor.

Benzer durumlar ortopedi gibi post-op ve pre-op safhaları yoğun geçen poliklinikler için oldukça geçerlidir. Bazı hallerde doktor mesai ve randevu sistemi hasta dolu olmasına rağmen, amirine bu durumu gerekçelendirerek tüm hastalarını iptal edebilir.

MHRS sisteminde de yasal haklarınızı şu şekilde sıralayayım ki soru işareti kalmasın. MHRS ile randevu aldığınızda sizin randevu saatinizden 15 dakika önce ilgili poliklinikte olmanız istenir, ancak olası gecikme durumları için 45 dakika bekleme süresi tanımlanmıştır. Yani siz aldığınız saat ve dakikada içeri gireceksiniz garantisi size verilmez. Polikliniğin çalışmasını etkileyen bir durum yoksa ve hekim görevine gün içerisinde devam ediyorsa randevu saatinizi takip eden 45 dakika içerisinde muayene olmak üzere içeri alınırsınız.

Ben şahsi olarak bir adada yaşadığım ve başka bir özel ya da kamu sağlık kurumu olmadığı için 7/24 telefonumu açık tutan, feribot saatine göre sabah 05:30'da da akşam 21:30'da da hasta bakan bir diş hekimiyim. Performans olarak değişen birşey yok ortalamadan alıyorum, ek mesai hiç almıyorum. İcap veya nöbet ücretim de yok.

Eğer bu işi para vesaire gibi saçma nedenlere dayandıran arkadaşlar var ise buyursunlar Gökçeada'ya gelsinler bir zahmet. Önyargıdan önce biraz bilgi gerekiyor bazen.

Herkese saygılar sunarım. Geçmiş olsun.

M

"Hem kamuda çalışan hem de DAHA ÖNCE özel sektörde..." olarak yazmıştım zaten.

Murat Oğlu 3 yıl

adaya ayvaciktan selamlar abi sizin dert bitmez allah sabir versin

Yunus Özfiliz 3 yıl

Aleyküm selam:) dert bitmez tabii ama zamanla her gelen 2-3 tuğla koyacak ne yapalım çalışmaya devam:)

Murat Oğlu 3 yıl

bu memlekette saglik personeli ne yaparsa yapsin bu yattigi yerden post atan saygiyi yitirmis ne hikmetse bizleri hep cafelerde gormus ama ben yapamadim o niye yapiyokii bikerem diyen egitim aldigini dusunen egitimli cahillere bir care bulamayacagiz ... Bir tuğla daha koymaya hergun devam ...( Ayvacik yukarikoy çadır hastanesi )

Yunus Özfiliz 3 yıl

Onu bunu bilmem de post-op, pre-op ortamlarda alıp götürecek cinsten

Yusuf Okutucu 3 yıl