Diş macunlarında bulunan florür sağlığa zararlı mı?

Diş macunlarında bulunan florür, Ruhi Çenet'in dediği kadar zararlı mı? Mesela benim macunumda 1450 ppm miktarında florür var.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

beynimize bir zeval gelir mi?

O

Mantıklı konuşuyor

O

Ruslar 2. dünya savaşında işkence olarak kullanıyordu. İçtiğimiz çeşme sularında olması gerekenden çok fazla miktarda var. Belirli miktarını vücudumuz kullanıyor ama fazlası beyine zararlı diye biliyorum.

C

Bildiğim kadarıyla beynimizde bulunan epifiz bezini taşlaştırıyor yani etkisiz hale getiriyor, epifiz bezi dmt gibi bizi mutlu eden hormonlar salgılar florür bunu engeller ve aptallaştırır. Dmt dediğimiz şey ise ruh molekülü diye adlandırılır internette araştırma yapabilirsiniz, muhtemelen sizdede olan bıkkınlık, hissizlik, yorgunluk, vs gibi olaylar epifiz bezinin engellenmesinde etkisi olan florür tarafından oluyor. Ayrıca sizi itaatkar yapan bi maddedir devletlerin içme sularında kullanması bu yüzdendir ayaklanma olmaması için, işlenmiş ürünlerin neredeyse hepsinde vardır, en hızlı etki yolu dişler sayesinde olduğu için diş macunlarında kullanılıyor. Florürsüz yaşamak neredeyse imkansız durumda bu madde ortadan kalkmadığı sürece insanların hep bıkkın yorgun vs olması ortadan kalkmayacaktır.

B

Önlem almak gerek

Oğuz Keceli 6 yıl

Eline sağlık

Oğuz Keceli 6 yıl

Doğal yaşamak en iyisi şehirde yaşıyorsak biraz zor her türlü maruz kalırız.

Buğrahan Alcan 6 yıl

Yani dişlerimizi fircalamak yine bize bir yonden zarar veriyor mu demek istiyorsun?

Berke Gokbayrak 6 yıl

Atalarımızın dişleri bizimkinden daha sağlamdı ve çürümezdi, çürüme bizim gibi yeni nesillerde görüren bir olay. Çünkü doğal beslenmiyoruz şeker vb bir çok ürün dişlerimizi mahfediyor. O yüzden şeker kullanmamalı veya fast food gibi ürünler bunlar doğamıza aykırı meyvede olan şekeri zaten alıyor üstüne takviye yapıyoruz çok yanlış, tabi dişlerinizi fırçalayın nadir olsada bazi macunlarda florür yok onları tercih edebilirsiniz veya misvakla temizleyebilirsiniz. İnsanların bazı etik değerleri kendine zarar veriyor örneğin kulak pisliği burun pisliği gaz çıkarmak gibi bunlar doğal ve bize yararlı şeyler temizlemek veya gazı çıkarmamak bize zarar veriyor.

Buğrahan Alcan 6 yıl

Diş çürümesi kalp sağlığını bile bozuyor. Şimdi düşünün bir tarafta kalp sağlığınız veya en basitinden geçmeyen ara ara sızlayan bir diş ağrısı ile yaşam kalitenizin düşmesi mi yoksa zibilyonda bir rastlanacak şekilde florür zehirlenmesi yaşamak mı?
Etrafınızda hiç diş macunundaki florürden zehirlenen var mı? Siz dişlerinizi fırçalayın. Doktor tavsiyesi.

A

Florürsüz macun yok mu? Florür olmayam bir macun dişleri temizlemez mi?

Oğuz Keceli 6 yıl

Piyasayı bilmiyorum. Muhtemelen vardır. Talep olunca arz da olur. Eğer içtiğin su florurden fakirse bu diş sağlığını bozacaktır. O yüzden macunlarda florür var. Florür toksitidesi diye bir şey var ama o epifiz bezinden önce dişlerde aşınma ve sararma yapıyor. Ama diş macunu ile bunu başarmak zor. özellikle doğu illerinde bölgenin suyu yüksek florürlü olduğu için gözlenen bir durum. Dediğim gibi ağız ve diş sağlığını korumak florurden kaçınmaktan daha önemli. Kar zarar hesabı yapınca macundaki florür bizim lehimize.

Ahmet Şenyuva 6 yıl

Ahmet Şenyuva konuyla biraz alakali olan bir sorum vardi bu diş beyazlatma olayinin herhangi bir zarari varmidir acaba bilginiz varmi?

Berke Gokbayrak 6 yıl

Bilmiyorum ama beyaz olması sarı olmasından iyidir diye düşünüyorum.

Ahmet Şenyuva 6 yıl

Diş hekimliği öğrencisi olarak söylüyorum. Florürlü diş macunları belirli ağız hastalıklarını önlüyor/yavaşlatıyor. En başında ise diş çürüğü geliyor bunun. Diş çürüğü ise kalp hastalıkları böbrek rahatsızlıkları gibi önemli sorunlara bile yol açıyor. Tabiki fazlası zarar ama ağzınızdaki dolguları oraya yapıştırmak için kullandığımız ara maddeleri bile flor salınımı yapanlardan seçiyoruz. Florürlü macunlardan vaz geçmeyin.

C

Hazır diş macunları demişken bu macunları arkasındaki renkler gerçekten karışımı hakkında bilgimi veriyor?

A

çok renkli yuvarlaklarmı yoksa tek renk mi?

Mehmet Bari 6 yıl

Mehmet Bari tek renk

Ali Tüter 6 yıl

Yok onlar üretim aşamasında macun tüplerinin kesilme yerini ayarlamak için var. Yani makineden makineye renkleri değişiyor. İçerikle ilgisi yok.

A

Bir ara ortaya atıldı. Benimde fazla inanasım gelmedi sağol bilgilendirdiğin için.

Ali Tüter 6 yıl

Tıbbiyeli önerisi: Kullanın kullandırın fayda zarar grafiğinde bariz olarak kullanılması gerektiği görülür.

R

Bahsettiği sey komplo teorisidir

H

İtaatkarlaştırır pineal gland i taşlaştırır dolayısıyla dmt salınımını azaltır

F

Zararlıdır. Daha önce araştırmıştım bu konuyu

S

Ruhi çenet kim ya

F

Yutulmadığı sürece sıkıntı değil diye biliyorum ama

B

Kardeş siz fırçalamayın: D

Hekim arkadaşlar da anlatmasın boşuna. Bırakalım da doğal seçilim gereğini yapsın

R

Ben bunu biyoloji hocama sormuştum.(videoyu izledikten sonra) Bana bir zararı yok demişti.

M

Bu arada herkese önyargıyla bakanlar ettiği hakaretleri üstüne alabilir, bozuk saat bile günde 2 kez doğru gösterir en azından araştırma yapıp doğrumu yanlışmı olduğunu öğrenmeden birilerine hakaret etmek çok yanlış. Analiz ve araştırma yapmak önceliğiniz olsun lütfen.

B

Macunu geçtik sular ayran gibi akıyor macunu tükürüyoruz en azından .

S