Diş macunlarında bulunan florür sağlığa zararlı mı?

Diş macunlarında bulunan florür, Ruhi Çenet'in dediği kadar zararlı mı? Mesela benim macunumda 1450 ppm miktarında florür var.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Diş çürümesi kalp sağlığını bile bozuyor. Şimdi düşünün bir tarafta kalp sağlığınız veya en basitinden geçmeyen ara ara sızlayan bir diş ağrısı ile yaşam kalitenizin düşmesi mi yoksa zibilyonda bir rastlanacak şekilde florür zehirlenmesi yaşamak mı?
Etrafınızda hiç diş macunundaki florürden zehirlenen var mı? Siz dişlerinizi fırçalayın. Doktor tavsiyesi.

A

Florürsüz macun yok mu? Florür olmayam bir macun dişleri temizlemez mi?

Oğuz Keceli 6 yıl

Piyasayı bilmiyorum. Muhtemelen vardır. Talep olunca arz da olur. Eğer içtiğin su florurden fakirse bu diş sağlığını bozacaktır. O yüzden macunlarda florür var. Florür toksitidesi diye bir şey var ama o epifiz bezinden önce dişlerde aşınma ve sararma yapıyor. Ama diş macunu ile bunu başarmak zor. özellikle doğu illerinde bölgenin suyu yüksek florürlü olduğu için gözlenen bir durum. Dediğim gibi ağız ve diş sağlığını korumak florurden kaçınmaktan daha önemli. Kar zarar hesabı yapınca macundaki florür bizim lehimize.

Ahmet Şenyuva 6 yıl

Ahmet Şenyuva konuyla biraz alakali olan bir sorum vardi bu diş beyazlatma olayinin herhangi bir zarari varmidir acaba bilginiz varmi?

Berke Gokbayrak 6 yıl

Bilmiyorum ama beyaz olması sarı olmasından iyidir diye düşünüyorum.

Ahmet Şenyuva 6 yıl