Doğal yollardan nasıl bebeğin ateşi düşürülür?

9 aylik 1.aydan sonra aşısız bebeğim 2 gündür yüksek ateşli 39,4 u gördük. İlik dus aldirdim sonra hemen acile tabi 36,7 ye düşmüş. Artik ateş düşürücü kullanmaya basladim mecburen. Surekli 39 a cikiyor. Doğal olarak ne onerirsiniz. Bu kadar yuksek ateşte sadece doğal yollarla devam eder miydiniz.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Bnde goturmemistim 39da. Ama 41.5a cikip havale gibi oldu bayginlik gecirfi ambulans cagirdik cok korktum.

D

Sonra ne oldu? Sebep neymis? Gecmis olsun

Ayten Kırtman 5 yıl

Çok geçmiş olsun benimde derece 39,4 de daha olcuyordu. Bide bebeğimin tepkileri yavasladi

Sibel Pekcan 5 yıl

Yasadigim yerde hastane yok. Toplum sagligi merkezine goturdu ambulans. Burdada tahlil yapilmiyo. Ama atesini dusurmeye calistilar buzlu kompleks ile. Dusmedi o sekilde igne yapti oda bilinc kaybina sebep oldu uyuyup uyandiktan sonra tanimadi bizi fln. Ama gecti cok sukur. Canimdan can gitti o anlar. Allahim evlatla sinamasin cok zor. Hic bi hastalikv. S yokken aniden ates oldu anlamadik bizde neden oldugunu. Tahlil fln yapilamadigindan neden kaynakli oldugunu bilmiyorum.

Damla Kurucay 5 yıl

Damla Kurucay çok üzüldüm ama niye bu kadar ateşi düşürmeye ugrastilar ki. Gerçi bizim toplumumuzda ateş çok kötü olarak biliniyor bende vermeyeceğim dedim ama sürekli herkes tarafından baski gördüm verdim ilaci salak gibi. İlacsizda banyo ile düşmüştü zaten

Sibel Pekcan 5 yıl

Bn evde ilacsiz iki gun bekledim. İlik dus fln aldiriyodum inip cikiyodu tekrsr 3.gun 41.5 gorunce bn degil ama esim panikledi kizdi bna ilac vermedim diye gittik doktora. Bna kalsa o sekildede goturmezdim. Ama yinede insan korkuyo.

Damla Kurucay 5 yıl

41.5 derece ciddiye alinmasi gereken bir ates. Hatta cok yuksek. Allah korumus. Gecmis olsun

Ayten Kırtman 5 yıl

Havale gecirriyo defi zaten doktor sorular sordular cocuga.. Biliinci yerindeydi cok sukur.. 5bucuk yasinda oglum ilk defa bu kadar yuksek ates gordum.

Damla Kurucay 5 yıl

Ben bu kadar bekleyemezdim. Yine iyi bu kadar sakin kalmissiniz.

Ayten Kırtman 5 yıl