Doğal yollardan nasıl bebeğin ateşi düşürülür?

9 aylik 1.aydan sonra aşısız bebeğim 2 gündür yüksek ateşli 39,4 u gördük. İlik dus aldirdim sonra hemen acile tabi 36,7 ye düşmüş. Artik ateş düşürücü kullanmaya basladim mecburen. Surekli 39 a cikiyor. Doğal olarak ne onerirsiniz. Bu kadar yuksek ateşte sadece doğal yollarla devam eder miydiniz.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

KÜÇÜK BEBEĞİ OLANLARA TAVSİYELER; ÇOCUĞUNUZ ÖKSÜRÜYOR ATEŞLENİYOR DİYE PANİĞE KAPILMAYIN! 1. Sadece sırtına kafur yağından çok az sürerek streçle kapatırsanız sabah öksürüğü kesilir. Ciğerlerindeki iltihabı kusarak atar. 2. si Çam terebentin yağı ile de sırtını ovmak iyi gelir. 3. Kuzu kuyruk yağını tavada suyunu bırakacak kadar ısıtın. İyice eritmeyin ama. Bu yağla vücudunun her yerini ve özellikle ayak altlarını ovun. Bu işlem bütün kış onu koruyacaktır. 4. yukarıdaki işlemleri ateşli iken yapmayın. Ateşi de biraz yükselsin bu vücut direnci için gereklidir. 39 a kadar normaldir. 40 olursa elma sirkesinden bir tatlı kaşığı bir bardak suya koyup sulandırın. Bununla vücudunu ovun. Elma sirkesi ev yapımı olmalı marketlerdeki ölü sirkedir işe yaramaz. 5. Antibiyotik vermek çocuğun bağışıklık sistemininin gelişmesini bastırır, aşılar da ölüm demektir, bunu da unutmayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra çocuğunuz düzelecektir. Sadaka vermeyi ve bize dua etmeyi unutmayın..

S

Sirkeli suyu vücuda sürmek zararli değil mi? Ben oyle biliyorum da. Vücut diş isisini düşürüp baskilarken ateş icden yükselmeye devam ediyormuş diye okumuştum

Sibel Pekcan 5 yıl

7 aylık bebek için kullanılır mı

Seda Temirci 5 yıl

Ben de öyle biliyordum ama ev yapımı sirke yapılabilir denmişti grupta, kendim yapamadım daha sirkeyi o yüzden ben sirkeyi denemedim, paylaşımlardan kaydettiğim notlar bunlar, aralarında denediğim de oldu.

Sebi Kabaktepe 5 yıl

7 aylık bebeğe uygun olanlar yapılabilir, sizin bebeğinizin rahatsızlığı ve kaynağı nedir gibi veriler varsa elinizde ona göre paylaşılan çözümleri bebeğinizin ayına uygun olarak değerlendirebilirsiniz.

Sebi Kabaktepe 5 yıl

Ben de diyirum bu bilgi elime nerden geldi. Sizden almisim.

Hacer Hakan 5 yıl