Doğuda öğretmenlik yapmanın güzel yanı nedir?

Doğu'da görev yapmış ve yapmakta olan öğretmen arkadaşlarım oradaki güzel anılarınızı, oraların tarihi ve doğal guzelliklerini, doğuda bulup da batıda bulamadiginiz guzellikleri yazar mısınız ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
51
51 CEVAP

Mardin. Bir gelen birde giden ağlar dediklerinde inanmamıştım. İlk atandigimda bir gün durmam dediğim yer. Arkasindan bir hafta sonra Nusaybin. Inanin arkadaşlar, hergün yediğim o Adana kebap lar, et ağırlıklı yiyecekler, herşeyden güzeli dostluklar. Memleketim Corum a tayin oldugumda, ogrencilerimin ; ogretmenim siz simdi batiya gidiyorsunuz, bizler buradayiz sozleri hala kulaklarimda. Uzun yıllar sonra tekrar gittiğimde, okulumun yıkılmış olmasını görmek beni çok üzmustu. Hala yetiştirdiğim öğrencilerimin beni araması anlatılmaz mutluluk ve onur kaynağı. İnanın arkadaşlar herşey uzaktan görüldüğü gibi değil. Herkesin yasaminin bir dönemini orada geçirmesini öneririm. Çok samimi ve içten sarilislari görmeleri için.

M

Hocam ben Nusaybinliyim aynı zamanda öğretmenim burada. Memleketim hakkında böyle güzel sözler duyunca teşekkür etmek istedim.

Ilyas Çorlu 5 yıl

Sadece gerçeklerin bir kısmını ifade ettim hocam.

Mehmet Duysak 5 yıl