Dolandırıcılık ve hırsızlığı önlemek için nasıl bir caydırıcı ceza verilmelidir?

Eğer ki ben kanun koyucu olsam dolandiricilik, hırsızlık suçuna su cezayı verirdim: Mesela biri 60 bin liralık hırsızlık yada dolandiricilik yaptı onun cezasını hapis cezası dahil 60 bini kazandittirip sahibine odeyene kadar bir ışte calistirirdim. Siz bu fikir hakkında ne düşünüyorsunuz caydiriciligi olur muydu?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
75
75 CEVAP

Bu sence mümkün mü???Kim o kadar parayı çalışıpta geri verecek???

S

Devlet geri verecek. Ya çalandan daha harcayamadan alicak. Yada kendi ustlenip sonra çalan kişiden geri kalan ömrünce temin edecek.. Gerekirse ömrünün sonuna kadar çalıştıracak. Nekadar çıkıyorsa.. Tabi paranın nereye gittiğini öğrenmeye çalışıp geri almaya ve sahibine vermeye calisicak. Fakat az öncede söyledigimiz gibi açlıktan calmadiysa çaldığı miktara göre gerekirse ömrünün sonuna kadar devlet tarafından alı konulup çalıştırılmalı.. Varsın ödemeye ömrü yetmesin. Kendiside sefasını suremeyecek ya çaldığı paranın.. Zaten o düşünce bile çalmamasina yeter.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Tamam da hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz.... Yani 50TL lik bir mal çalan 1 gün çalışıp kurtulacak ama 50 bin TL çalan ise 5 yıl çalışacak..... 500bin TL çalan ise ömür boyu çalışacak.... Burada bir mantıksızlık var..... Birde kişiye böyle olunca tövbe edip düzelme fırsatıda verilmiyor... Ömür boyu ceza alan nasıl tövbe edip düzelecek???Bu pek mümkün değil..... Son olarak hırsızlık yapan çooooooook insan var..... 100binlerce..... Devlet normal kişilere iş bulamıyor... Hırsızlara mı iş verilecek...... Bedavada çalışsa sonuçta boşta kalan yerler hırsızlara verilecek..... Normal vatandaş işsiz kalacak..... Bana göre bu işi adet edinmiş büyük hırsızlar dolandırıcı mafya vb... İdam edilip kurtulmalı ve küçük hırsızlarada bir nevi ıslah projesi yapılmalı......

Serdar Harmanci 6 yıl

Ya kardeşim kanunlar yürürlüğe konulduğu andan itibaren uygulanır. Sen kanunu önce bir budur de. Bak bakalım kaç kişi çalıyor. Ayrıca 50tl çalan ömrünün sonuna kadar çalışsınmi yani. Onunda hapis cezası belli bir müddet olarak ayarlanmali bunuda devlet belirlemeli. Sen be bekliyorsun burda kanunmu cikarticaz okadar kolaymı kanun çıkartmak. Her türlü hesabı yapılmadan kanun çıkaramazsın. Tövbeye gelince tövbesini etsin yine. Ceza alması tövbeye engel değil. Tövbe ALLAH ile arasında olan bisey. Biz kulla arasında olana çözüm arıyoruz. ALLAH ile arasında olanı bizim zorlamamizla halledecek hali yok herhalde.. Tabi dinimiz gereği tavsiyelerde bulunabiliriz. Gerisi ona kalmış.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl