El hazret ya da El azif isminde bir arabın yazdığı mistik büyü kitabı hakkında yazı

Gerçek bir büyü kitabı, arabın kitabı, ölülerin çağrı kitabı, ölü isimlerin kitabı, çıldırtan kitap gibi birçok isim takılmış olan mistik bir kitap. Yazarının adı el hazret ya da el azif. Şamlı bir arap kendisi. Bazılarına göre hiç var olmadığı, birileri tarafından insanları korkutmak için uydurulduğu ; bazılarına göre ise var olduğu fakat yerini kimsenin bilmediği bir kitap. Yedi cilt ve 900 sayfanın üzerinde olduğu söyleniyor. M.s. 700 yılında şam'da yazıldığı biliniyor.

Yazar el hazret: İskenderiye'den pencap'a kadar dolaşan. Çok okuyan. Onlarca dil konuşup öğrencilerine gezip dolaştığı yerleri anlatan. Metodları heredot'u hatta bruno'yu anımsatan bir kişidir.. Nostrodamus'un ünlü "yüzlükler" inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı uzmanlara göre necronomicon'dan alınmıştır. Kısacası necronomicon geleceği görmenin yollarını da anlatıyor. Belki bu sayede nostradamus geleceği görebilmiştir. El hazet'e "çılgın arap" da denirmiş bunun nedeni onun geleceği görmesi ve artık yaşadığı çağa uyum sağlayamaması gösteriliyor. Yunanlı platonist filozof proclus (ms 410-485) , astronomi, felsefe, matematik, metafizik uzmanıydı ve kullandığı büyü yöntemleriyle heketa adlı mitolojik tanrıyı görebildiğini yazıyordu. Proclus eski mısır ve kalde gizem öğretilerinden yararlanmıştı ve proclus'un yazılarının tamamen el hazret'in eline geçtiği ve necronomicon'da bunları da yazdığı söylenmekte. İşin ilginç yanı hiçbir arap kaynağında necronomicon adı geçmiyor. Araştırmacı tarihçi idris şah kitabı hindistan'da deobound mısır el azhar ve mekke'de kitabı araştırmış fakat başarılı olamamış.

1487 tarihli latince bir belgede dominikan rahip olaus wormius imzasıyla engizisyonun ölümcül ismi kara papaz torquenmada'nın ispanyol yahudilerine zulmederken;necronomicon'u ele geçirdiği ve italyanca'ya çevirttiği belirtiliyor. Wormius'a göre kitap son derece tehlikeli ve okuyan insanı etkisi altına alıyor. İçindeki bazı bölümlerin de tevrat'ın yaradılış bölümü'ndeki gizli şifreli bölümlerin açıklamaların bulunduğu ve bunları anlamanın sonucunda da insanı çıldırtacağı belirtiliyor. Wormius, kitbın bir kopyasıonı ele geçirmiş olmalı ki spanheim başrahibi johann trithein'a yollamış.
wormius kitap hakkında şöyle diyor "çeviriyi yaktım, bu tanrı'ya küfürdü, gerçekler çok fazla ortaya çıkıyordu insanlar buna hazır değiller daha çok zaman gerekiyor..." ama başka kaynaklar kitabın yok olmayıp vatikan'a yollandığını yazıyor. 1586'da wormius'a ait kopya prag'da ortaya çıktı. Ünlü ingiliz majisyeni ve büyücüsü dr. John dee ve asistanı edward kelly bu kez necronomicon'u ele geçirdiler. Söylendiğine göre kelly ve dee "necronomancy" denen ölüleri kaldırma ayinlerine o zaman başladılar. Ama bir bomba daha vardı kitabta simya yoluyla altın yapma yöntemleri de yazıyordu. Dr. Dee necronomicon'u ingilizce'ye çevirip manchester'de christ's college'e bıraktı. Sonra büyük kolleksiyoncu. Elias ashmole eliyle oxford'da bodleian library'de yer aldı. Şu anda british museum'da necronomicon'un bir kopyasının bulunduğu kayıtlarında yer alıyor.
peki bu kitabın içinde neler var? Tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler var. El hazret kaybolmuş geçmişin içyüzünü anlatırken, tevrat'taki "yaradılış" bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler vardır. Tevrat bunları gizlemekte, bugüne kadar yapılan çeviriler aslında kutsal kitabtan çok farklıdır. Geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının içtüzü ve planlanması anlatılıyor. İnsan ırkı, düğnyadan önce başka bir yerde idi. Buna başka kürelerden gelme deniyor. Neo-platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgü yaşam formları bulunmaktadır. Bu yaşam biçimleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenir. özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kurulabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinebilmeli ve bunun farkında xn--olmaldr-vfbb. Ve halk bunları bilmemelidir. Dünyayı zaman zaman pozitif zaman zaman negatif güç alanları etkisi altına almaktadır. Bu güç alanı bilinçlidir ve şeytan tanımı aslında bu negatif güç alanı ile ilgilidir. Fakat bu güç alanını besleyen gene insandır. İnsan ırkını bu gezegende dölleyen güçler bizleri sürekli olarak gözlemektedir. Eğer onların planını temelden bozacak bir eyleme giriştiğimiz anda, müdahale edeceklerdir ve bu müdahale eskilerin eskisi denen akılalmaz bir güç boyutunda gerçekleşecektir.

necronomicon'un bilinen kopyaları kayıp görünüyor. Bazı kaynaklar adolf hitler'in okkült ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiğini belirtiyorlar ama sonrası bilinen bir şey fühler'in sonu efsaneye göre necronomicon'dan yararlanmışa benzemiyor. Dee'nin bodlein müzesindeki çevirisi 1934'den sonra yok oldu. Belkide hitler'e giden kopya oydu. British museum önceleri çalınmalardan söz ediyordu ama bunun doğru olmadığı anlaşıldı wormius baskısı oradaydı ama nedense kataloglardan silindi ve yeraltı depolarına kaldırıldı. Hatta bir iddiaya göre değerli eşyalar klasmanına alınarak 1940'larda kraliyet mücevherleriyle beraber galler'de özel bir şatoya saklanmıştı. Sonra tüm dünya kitaplıkları necronomicon ile ilgili kaynakları ve belki de kopyaları saklamak için söz birliği ettiler. Necronomicon'un çıldırtması sanıldığı gibi değil bildiğimiz inandığımız herşeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor.
Alıntı: Sirine Sirin

com-4aamoz8ki3c6n8vgregs.jpg
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Kaynana yok görümce yok. Ne yapacaksın?

G

Benden mi başlayacaksın?

Sirine Serter 5 yıl

Iki espiri yaptık diye umarım hemen uyuz olmamışsındır

Gören Dardağan 5 yıl

Ben mi asla ya sizleri seviyorum ben

Sirine Serter 5 yıl

söylerim ama şimdi değil. Öyle yaşadığınız muhitteki kişiler değil. Hani derler ya şurada hoca var onlar değil bu işin piri....

Sirine Serter 5 yıl