Elimdeki parfümün orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?

Arkadaşlar bunların orijinal olduğunu nasıl anlarız, dutyfree ürünü olduğunu söylediler 200TL ödedik dolandırıldık mı yoksa 2 tane daha var toplam 5 parfüm ?
Edit: Arkadaşlar google'a "dutyfree parfüm orijinalligi" yazınca direkmen bu arkadaşın hakkında ekşi sözlükte 30 sayfa entry cikti bizi bi de Esenboğa yolunda denk getirdiler 5dk sürdü dolandırıldıgimizi anlamamız

com-srtnwpmzdwxt3gq0cbje.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
115
115 CEVAP

Bundan 20 sene kadar önce istanbul’da yeni bir ilçeye taşınmıştık. Yaz sıcağı, hava yaklaşık 40 derece. Altımda şort terlik, üstümde boya damlalı bir tişört etrafı keşfe çıktım. Neyse yürüyorum yolda, baktım ileride bir sokaktan araba çıktı, içindeki elemanlar beni kesiyor. Dedim kesin adres soracaklar, öyle bir tipleri var. Yanıma yanaştılar. Pardon beyefendi biz havalimanında çalışıyoruz (bu arada gömlek cebinden bir kart çıkartıp bana gösterdi. Üzerinde THY logosu var ve FREESHOP yazıyor. Kendi fotoğrafını da yapıştırmış). Siz çok tarz bir beyefendiye benziyorsunuz (ulan altımda 10 liralık şort, üstünde boya damlamış tişört var. Nasıl anladın tarz olduğumu).. Freeshop’tan çok güzel ürünlerim var (poşetten sıra sıra parfüm, saat falan çıkartarak). Söylediklerini yarıda kesip, hocam üzerimde 5 kuruş para yok diyerek savuşturdum.

Bundan 1 sene kadar önce AHL yolundaki cepe arabayı çekmiş ablamı bekliyorum. Bir tane tıfıl geldi elinde poşetle, freeshopta çalıştığını, ayın elemanı seçildiğini ve ödül olarak da parfüm verdiklerini ama istersem ürünleri çok ucuza bırakabileceğini söyledi. Hangi freeshopta çalışıyorsun dedim? Abi buradakinde dedi. Ver bakim şunları bakim dedim. Poşeti bıraktı bende kurcalıyorum içindekileri. Chanel, hugo boss, guerlian falan doldurmuşlar. O sıra apron kartımı çıkartarak gümrük memuru olduğumu söyleyerek parfümlere el koyduğumu söyledim. Elemanda bir kaçış var (şener şen’in topukları kıçına vurarak koşması gelsin aklınıza).

Bu arada Atatürk Havalimanı’nda DutyFree mağazalarını işleten şirkette çalışıyorum

C

Helal olsun

Özlem Pashova 3 yıl