Erkekler, kadınlara göre daha mı çok kan veriyor?

2016 yılında kan bağışında bulunanların yüzde 86 sı erkektir. Ama asıl sorun yerine, gereksiz boş ugraslarla uğraşmak, gereksiz tepkiler vermek daha kolay sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz?

com-6bi43wpj2xg4os6az9j7.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Ya gerçekten bunu sordunmu sen ne diyeyim .
Bir kadın yılda 12 defa regl dönemi gecirdiginden o döneme Tabi olmayaninda hamile olduğu gerçeği ile yüz yüze olduğundan ve tüm bu olanakları ortadan kaldırmak isteyenlerin iğne yada ilaç aldığını var sayarsak, bir yetişkin kadının kan vermesi pek uygun olmuyor.
Ve kadın bağışıklık sistemi erkeğe olanla daha zayıftır.
Mesela bir kadın 1 yılda 8 defa idrar yolları enfeksiyonu kapabiliyor ama bir erkek 2 defa kaparsa büyük bir problem var demektir.

V

Erkekler 2 ayda bir kadınlar ise 3 ayda bir kan verebiliyor, anlayacağın regl kan vermeme bahanesi değil. Hamilelik ve ay kadın oranını elbette dusurur ama oran 86 ya 14, 40 60 normal bir oran olurdu. Kan verenlerin çoğu zaten işçi, işçilerin de çoğunun da erkek olduğunu söylemem gerek yok herhalde. Ayrıca kadınların immün sistemi daha güçlüdür yorum baştan hatali

Kerim Çirpik 6 yıl

Tüm bildiklerini unut hepsi yanlış

Vedat Özşah 6 yıl

Aynen ben bir daha bir tıp okuyayıp geleyim, olamamis ilk seferde

Kerim Çirpik 6 yıl

Kerim Çirpik regli dönemi hamilelik dönemi, lohusalık dönemi ve 2 yil kadar emzikli kadınlık dönemi en basitinden kan seviyen düştüğünde sütün azalıyor... Biyolojik olarak kadınların kan verme durumu erkeklere göre daha az olması normal duyarsızlık degil bu...

Büşra Kocakundakcı 6 yıl

86 ya 14 düşük bir oran

Kerim Çirpik 6 yıl

Bencede düsük en azında %20 olabilirdi

Büşra Kocakundakcı 6 yıl

tıp ta devrimsin kerim

Vedat Özşah 6 yıl