Erkekler, kadınlara göre daha mı çok kan veriyor?

2016 yılında kan bağışında bulunanların yüzde 86 sı erkektir. Ama asıl sorun yerine, gereksiz boş ugraslarla uğraşmak, gereksiz tepkiler vermek daha kolay sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz?

com-6bi43wpj2xg4os6az9j7.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Kadının bağışıklık sistemi güçlü değil kan vermesi uygun değil
Bugün ameliyatlarda, trombosit gereken hastalarda erkek kanı istenir .
Hiçbir işe yaramayan kadin kanını alıp Neden o kadını mağdur etsinki Kızılay.
Bugün ulkenizde kadin nüfusunun %85 kansızlık problemi yasiyordur...

V

Aslında biraz da ısrar etmek, cesur olmak gerekiyor. Ben 1, 80 - 54 kiloyum. Kırmızı kanda da beyaz kanda da, her seferinde iyi bir sorgulamadan geçiriyorlar, tek avantajım 15 civarı hemoglobin. Almak istemediklerinde eski bağışlarımı kontrol etmelerini istiyorum. Birkaç bağıştan sonra vücut zaten alışıyor. Ekipler de gayet titiz davranıyor. Yani kadınların alt sınıra yakın değerde olanlarını biraz cesaretlendirmek gerekiyor.

Nihal Kose 6 yıl

Nihal Kose kadin kanını kullanmadiklarini duydum ben hastanede havuz kanda dahil kullanılmıyor . Babam, a kan gerekirken biliyorum bunu rahmetli yeğenime kan gerektiğinde Biliyorum

Vedat Özşah 6 yıl

Ben 2007' den beri Kızılay'a, afereze ve denk geldiklerime veriyorum. Bu kadından almama olayı bir ara çok yaygındı. Ankara' daki nükleer tıpta bile kadına yassah diye kovaladıkları oluyordu. Fakat tıbbi geçerliliği yok. Şayet formdaki gerekleri karşılıyorsanız, kilo / boy ve hemoglobin uygunsa cinsiyetin hiç önemi yok. Doğrusu aklıma tıbbi olmayan saçma gerekçeler de geliyor, bunları bahane etmişlerdir diye; fakat niyet okumak olur. En temizi gerekleri karşılayıp ısrarcı olmak.

Nihal Kose 6 yıl

Bir de... Başınız sağolsun.

Nihal Kose 6 yıl

Sağolun dostlar sağolsun

Vedat Özşah 6 yıl