Erkekler, kadınlara göre daha mı çok kan veriyor?

2016 yılında kan bağışında bulunanların yüzde 86 sı erkektir. Ama asıl sorun yerine, gereksiz boş ugraslarla uğraşmak, gereksiz tepkiler vermek daha kolay sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz?

com-6bi43wpj2xg4os6az9j7.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Afiş ile ilgili değil de yukarda yorumlar bir üye kadınların kan sayımı düşük olduğundan demiş, ona örnek kendimi vereceğim. Benim normalde kanda demir değerim düşük, sırf kan verebilmek icin 18'e bastığımdan beri buna yönelik diyet yapıyorum ve veriyordum da. Geçen hafta vermem gerekiyordu lakin 1 puandan biraz fazla düşük çıktı olması gereken sınırdan... Annem ve kuzenim de aynı şekilde bu sebeble veremiyorlar, onlar diyet yapmıyor ama. 1 defa sordular sonra olmayınca bıraktılar.
Buna karşılık ne ailemde ne de sınıf arkadaşlarımda kan vermek isteyen, ihtimal olarak bakan bile yok. Üstelik ben İlk ve Acil Yardım okuyorum.
Verenlerin %86'sı erkek diyor ya, benim asıl takıldığîm konu kadınlarda neden az erkeklerde fazla felan değil, neden ülke nüfusuna oranla kan veren sayısı bu kadar az? Asıl bu sorgulanıp arttırılmalı bence.
Cinsiyete bağlı olmayan bir şeyi eşitsizlik diye sunmaya çalışmaya gerek yok.

N

nur verdiğiniz kanlarin kullanilmadigini Biliyorum. Hiçbir ameliyatta kadin kanı kullanılmıyor, kemoterapi gören hastalarda kullanilmiyor onuda biliyorum. Kadin damarı Ince olduğundan trombositte alınmıyor zaten sayısı düşük Kadin kanları incelemelerde kullanılıyor herhalde ...

Vedat Özşah 6 yıl