Erkekler kadınları seçerken bunu neye göre yapar?

Erkeklerin hoşlandığı kadın tipleri doğuştan mı gelir? Yoksa bir tercih meselesi midir? Tercih meselesiyse bu tercihlerimizi şekillendiren nedir ?
(Kimisi nerd kadınlardan hoşlanır, kimisi aptal saf kadınlardan, kimisi esmerden kimisi sarışından, kimisi zayıftan, kimisi balık etliden, kimisi büyük göğüsten, kimisi küçük göğüsten...)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Anne büyük etken.

A

Evet. Bu hem fiziksel hem de davranışsal olarak geçerli.

Aralcan Tackın 6 yıl

Kendi genlerine en yakın olan kişiyi eş olarak seçiyosun genelde

Cem Per 6 yıl

Ahahah ben eşimin annesine zerre kadar benzemiyorum ama şanslıyım eşim annesinden annesi de eşimden hiç hoşlanmıyor

Alev Haşim 6 yıl

Genlerle tam olarak etkili mi bilmiyorum ama bebekken gördüğün karakterler ve görünüşler çok önemli.

Aralcan Tackın 6 yıl

bende durum tam tersi eşim annem gibi asabi sinirli vıdı vıdıcı

Şafak Bozanoğlu 6 yıl

Bilinç altında annene benzeyen birini ararsın

Mermertas Gölge 6 yıl

Yanlış benzerlikleri arıyor olabilirsiniz. Ben kendimden örnek verirsem benim de kız arkadaşımın davranışları anneme benzemez görüntüsünün de benzediği pek söylenemez ancak benim zamanla farkettiğim şey kendisi bir birey olamayan ve hayata karşı sağlam duramayan kadınlar hiç bir zaman ilgimi çekmemiştir ve benim bu hayatta tanıdığım en güçlü kadın herşeyi kendisi halledebilen kişi annemdir. Bunun gibi birçok özelliği annemde benzer olduğunu ilişkilerimden çok sonra farkettim. Ayrıca bunu sadece benim düşüncem olarak söylemiyorum freudun bu konuda söylediği bir kaç şey vardı. Kızların ilk önce babalarına erkeklerin ilk önce annelerine aşık olduğu ile ilgili.

Aralcan Tackın 6 yıl

Ben eşimin annesine hiç benzemiyorum diyen arkadaşlar bir de onun çocukluğunda önemli yer kaplayan başka kadınlara bakın. Anneliği illaki doğurduğu için anne yapmıyor bazen.

Aralcan Tackın 6 yıl

Tabi ki öyle ama neden bu özellikler seçiliyor bu önemli. Mesela kadınlardan bu örneği vermek daha kolay olduğu için söyleyeyim bazı kadınlar neden erkeklerin onlara şiddet göstermesine daha çok tahammül edebiliyor hatta ona rağmen sevdiğini söyleyebiliyorlar? Buna tahammül eden kadınların kaçının babası da annesine şiddet gösteriyordu? Ben bu oranın çok yüksek çıkacağına eminim ve bu iyi özellikler için de geçerli. Annenin sana küçükken yaptığı için çok mutlu olduğun bir şeyi karşındaki kadın sana hiç ona bahsetmeden doğal olarak yapıyorsa o kadın çok daha değerli olur.

Aralcan Tackın 6 yıl

O yüzden kadın örneğini verdim. Kendisine şiddet uygulaması iyi bir huy olmamasına rağmen şiddet uygulayan erkeği daha güçlü ve sahiplenici gören kadınlar var. Hatta şiddete yakın olmayanı erkek görmeyenler var. Bunun nedeni nedir?

Aralcan Tackın 6 yıl

Kişil veya fiziksel olarak değil genlerle alakalı kendi genlerine en çok benzeyen kişiyi eş olarak seçeriz genelde araştırabilirsiniz içgüdü gibi birşey sanırım

Cem Per 6 yıl

Cinsel arzu başka birşey eş seçimi başka birşey

Cem Per 6 yıl

Benim için geçerli değil

Doğuhan Vaner 6 yıl