Erkekler kadınları seçerken bunu neye göre yapar?

Erkeklerin hoşlandığı kadın tipleri doğuştan mı gelir? Yoksa bir tercih meselesi midir? Tercih meselesiyse bu tercihlerimizi şekillendiren nedir ?
(Kimisi nerd kadınlardan hoşlanır, kimisi aptal saf kadınlardan, kimisi esmerden kimisi sarışından, kimisi zayıftan, kimisi balık etliden, kimisi büyük göğüsten, kimisi küçük göğüsten...)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Hamileliğe elverişli kadınlar tercih sebebi oluyor diye biliyorum. Bunun yanında Arthur S asıl hayat gayemizin türümüzün en kaliteli bebesini yetiştirip türü mükemmel devam ettirmek olduğunu söyler. Buna göre de insanlar kendilerinde neyi eksik/çirkin görüyorsa karşıdaki insanda bunu büyük bir kriter olarak değerlendirirmiş. Yani ben kısaysam uzun birini isterim gibi. Tam tam tezat durum arayışı yok. "Olması gereken" mükemmelik nasıl yakalanırsa ona göre hareket edermişiz.
Bunun yanında özellikle erkekler genel olarak karakter bakımından annelerinin anaçlığına uygun kadın isterler. Anneleri her sabah mesela çoraplarını kendi giydiriyorsa kadına "sen her sabah çoraplarımı giydirir misin" gibi bir soru yöneltirler. Tabi bu kadar açık olacak diye bir şey yok.

I

Bu ne yaman çelişki değil mi

Burak Yurdam 6 yıl