Eski eşe nesebin reddi davası nasıl açılır?

Benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Iddet süresi içinde çocuğumuz oldu. Eski eşe nesebin reddi davası açılması gerekiyormuş. Bu davayı nasıl açaŕız ve davanın maddi boyutu ne olur.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

durumu açıklayan bir dilekçe ile mahkemeye baş vurup kendi nüfusunuza alabilirsiniz diye düşünüyorum. Mantık böyle söylüyor. Eski eş de kendisinden olamayacağını söylüyorsa sorun yoktur herhalde.

N

Teşekkürler

Süleyman Mürteza 6 yıl

Süleyman Mürteza durum söylediğiniz gibiyse avukatlık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sadece durumu açıklayıp talepte bulunacaksınız. İlk eş de zaten bunu kabul ediyor. Yani ortada avukatın çözeceği bir durum yok. Sadece bir dilekçeye bakıyor

Nilüfer Erbek 6 yıl

İşte bu sayfanın sıkıntısı bu ne demek mantık böyle söylüyor ne demek heralde öyledir hukuk sadece mantıkla mı yürüyor sanıyorsunuz siz hakim misiniz hukukçumusunuz ki avukatlık bir durum olduğunu sanmıyorsunuz yapmayın birşeyi bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin durumun neyini açıklayacak neyi talep edecek çocuğun soyadı bile eşinin eski eşine ait siz hala durumun ne kadar ciddi olduğunun farkında olmada kendi kafanıza göre yanlış bilgi veriyorsunuz Nilüfer Erbek lütfen bu tutumu değiştirin... Sizde Süleyman Mürteza lütfen bir avukattan doğru bilgi alın maddi gücünüz yoksa baro size ücretsiz olarak avukat sağlayacaktır bukadar basit bir durum değil ortadaki olay... Saygılar

Ugur Beşli 6 yıl

uğur bey, bence son derece basit bir konu bu. Belki yaşım gereği tecrübelerime göre basit geliyor. Konu çok net ortada. Karmaşık bir durum yok. Mantığınız size doğru yolu gösteriyor zaten. Avukatlık bir durum olduğunu anlatıldığı kadarıyla düşünmüyorum. Burada ne yanlış olduğunu söyleyin ya da ne gibi doğruların peşinden gidilmesi gerektiğini söyleyin ki arkadaşımız da ben de bilelim. Ortada iddet döneminde doğmuş bir çocuk var. Bir taraf çocuk benim derken eski eş de evet çocuk onların diyor. Söyler misiniz bunda karışık olacak avukata ihtiyaç duyulacak karmaşıklık, sorun nerede ?

Nilüfer Erbek 6 yıl

hakim endişeye düşerse ki hiç öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum en fazla babalık testi ister. Ne olacak yani babalık testine avukat mı götürecek arkadaşları. Gerçekten burada nasıl bir hukuk bilgisini kullanarak olayı çözecek avukat arkadaşlar merak ettim.

Nilüfer Erbek 6 yıl

ayrıca dikkat ederseniz çoğu konudan uzak duruyorum. Haddimi biliyorum hiç merak etmeyin

Nilüfer Erbek 6 yıl

ama keşke avukat arkadaşlarımız konuları bize bırakmadan kendileri cevaplasalar. Yani bize yazacakları kadar konuları aydınlatsalar... Çok daha iyi olurdu öyle değil mi ?

Nilüfer Erbek 6 yıl

arkadaşımız sorununu nasıl çözebildiğini burada açıklayabilirse sonra hepimiz bilgi sahibi olmuş oluruz

Nilüfer Erbek 6 yıl

Hanfendi sorunu olan maddi imkanı yoksa gider barodan yardım talep eder bunu herkesin bilmesi ve burada verilen bir çok yanlış bilgiye itimat etmemeli tabiki arada doğru bilgi paylaşan arkadaşlarda yok değil... Saygılar

Ugur Beşli 6 yıl

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim ama benim sorunum bu kadar cetrefilli bir durum değil avukata ihtiyacım yok kendimi savunacak kadar bilgili olduğumu düşünüyorum. Fakat bu gibi bir durumla daha önce karşılamadığım için bilgi amaçlı sormak istedim. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi sahibi değilim nasil dilekçe hazırlanır, hazırlanan dilekçe hangi adli makama iletilir vs gibi şeyleri öğrenmek maksadıyla burada bir post oluşturma gereği duydum. Extra olarak burada birbirinizle boş konuları tartışmanın pek bi anlamı yok sayfanın amacı doğrultusunda davranılırsa insanlar daha da çok bilmediği konular hakkında bilgilerinize başvuracaktır.

Süleyman Mürteza 6 yıl

Süleyman Mürteza beyfendi kendiniz zaten nereye başvuracağınızı nereye dilekçe vereceğinizi nasıl bir dilekçe yazacağınızı bilmediğinizi söylemenize rağmen avukata da ihtiyacınız olmadığınızı söyleyerek kendinizle çelişiyorsunuz işte bu yüzden avukata başvurun diye size tavsiyede bulunuyoruz tekrar söylüyorum bu konuda zaten baro size yardımcı olacaktır saygılar...

Ugur Beşli 6 yıl

Ugur bey burdaki amaçta zaten tam olarak bu değilmi. Burdaki insanlar yani bilgi verenler avukat yada bu konularda bilgi sahibi insanlar olduğu için buraya yazdim. Yani bana dilekçe örneği gonderecek madem maksat yardimlaşma olacak bu iş baroya gitmeden de halledilebilir.

Süleyman Mürteza 6 yıl

uğur bey, siz asliye hukuk mu aile mahkemesi mi onu söyleyin yeter bunu da burada yani böyle bir grupta bulıunmanın bir anlamı olarak cevaplayabilirsiniz sanıyorum. Dilekçe yazmak kolay .

Nilüfer Erbek 6 yıl

Dilekçe yazmak kolay tabi

Ugur Beşli 6 yıl

inanın ben çok alışkınım

Nilüfer Erbek 6 yıl

Nilüfer Erbek Süleyman Mürteza o zaman olacak şeyi söyleyim size eşinizin eski eşi gitsin soybağının reddi davası açsın siz hiç uğraşmayın ne paranız gitsin nede sizin zamanınız heee avukatada danışıp ödeme yapmamış olursunuz barodanda yardım almamış olursunuz yani eski eş uğraşsın sizde rahat edin alın size hukuki yardım hemde bedava şimdi gidip anne mahkemeye başvurup çocuğa kendini kayyım atatdırıp babaya karşı dava açarsa hem zamanınız gider hem paranız ne gerek var ki buna dimi ama o yüzden bilmediğiniz şeye mantık böyle diyor o şöyle diyor deyip durmayın nasıl olsa dilekçe yazmak sizin için kolay sayın nilüfer hanım dilekçesinide yazıp beyfendiye özelden atarsınız olup biter...

Ugur Beşli 6 yıl

iyi de uğur bey elbetteki tüm çıplaklığıyla ortada olan bir durumda bize mantığımız yol gösterecektir. Ortada karmaşık bir durum olmadığı için hukuki terimlere ve bilgilere ihtiyaç olmadan basit bir dilekçe iş görür. Elbetteki hukuk eğitimi almadığımız için başımıza gelebilecek pek çok olayda siz hukukçu arkadaşlardan yardım alacağız. Ama bu durum öyle bir durum değil.

Nilüfer Erbek 6 yıl

Ugur bey madem öyle bana birde şunu söyle eski eş davayı acarsa ne kadar ücret oder. Yani paragöz lavuğun tekide o yüzden soruyorum. Onun açacağı davanın ücretini ben gondericem

Süleyman Mürteza 6 yıl

200 ü geçmez

Ugur Beşli 6 yıl

Teşekkür ederim uğur bey .

Süleyman Mürteza 6 yıl