Evde saksı bitkileri nasıl yetiştirebilirim?

Şimdi ben evde saksı bitkileri yetiştirmek istiyorum. Ancak konu hakkında en ufak bir bilgim dahi yok. Saksı da hangi bitkiler yetiştirilir neye ihtiyaç vardır? Bir de hiç bilgim olmadığı için genel olarak baharatlar, sebze ve lavanta yetiştirmek istiyorum.
Bu konuda en doğru ve net bilgiyi nerden nasıl öğrenebilirim? En kolay başlama şekli nedir nasıl olur? Yönlendirebilecek yardımcı olabilecek kimse var mıdır ?

com-6uvguclqroaupep8rij8.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Reyhan, biberiye, kişniş, kekik gibi otların tohumunu kaliteli toprağa (kısaca en ucuzunu alma) ekip alttan suyunu veriyorsun (fotodaki gibi). Mutlaka dışarıya yerleştiriyorsun, mesela balkona ve tam Güneş'in altına değil, hafif gölgeli bir yere. Her gün azar azar suluyorsun, bu tarz bitkiler ya fazla sudan ölüyor ya da az sulamaktan. Ha bide otları koparırken her dal'dan bir tane yaprak koparıyım deme, direk aynı yerden bi tutam kopar. Reyhan (makarnaya birebir) çok çabuk ölüyor maalesef.
Diğer saydıklarım da salataya, sebzeye, ete fln çok yakışıyor, üstelik çabuk yetişiyor

com-zopjutuvh3j8fytba9fk.jpg

E

Toprağı köyden getirsem çok farkı olur mu? Kaliteli topraktan kasıt ne? Genel amacım mangalın baharatını taze ve kendim yetiştirmek zaten

Harun Gündogdu 3 yıl

http://www.rekorgelisim.com/toprak-verimliligi-ve-iyi-bir-toprak-nasil-olmalidir linkini atayım dedim ha bi de köy toprağı organik olduğu için herhalde iyidir ama hiç onunla denemedim

Ekin Yanik 3 yıl

toprak kısmı kolay köyden alır gelirim haftasonu gerekirse. Makaleyide okuyorum teşekkür edeim

Harun Gündogdu 3 yıl

http://m.uzmantv.com/toprak-karisimi-hazirlarken-nelere-dikkat-etmek-gerekir bu daha iyi

Ekin Yanik 3 yıl

Buna da bakıyorum çok teşekkür ederim

Harun Gündogdu 3 yıl

Önemli değil

Ekin Yanik 3 yıl

Son şey, babam ekledi şimdi: Sprey ile yapraklarına da su sıkman gerek. Sırf köklerden su almasınlar

Ekin Yanik 3 yıl