Evlilikte aşk mı? mantık mı önemli?

Arkadaslar evlilikte askmi, akilmi onemli? Yorumlarinizi merak ettim.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Ben günümüz evliliklerinin çoğunun ömür boyu süreceğine inanmıyorum. Evliliğin asıl amacı aşk falan değil, üremektir. İnsan da tek eşli bir canlı türü değildir. Ama doğacak olan çocuğun geleceğini garanti altına almak adına evlenilir. Aşk dediğiniz şey libidodur, o da bir kaç sene içinde tükenir gider. Nasıl ki her gün aynı yemeği yemekten zevk almıyorsanız, ömür boyu her milimetre karesini ezberlediğiniz insanla aynı yatağa girmenizde ilk baştaki kadar zevk vermez. İllaki üremek istiyorsanız bence en güzeli eğlenebildiniz insanla evlenebilmek. En azından monotonluktan uzaklaşırsınız.

I

Bence üremek bile değil. İnsanlar korkuyor. Gelecekten korkuyor. Yalnız kalıp hastalıklar ile başa çıkamayacaklarından korkuyorlar. Eşleri olmasa bile kendilerine sahip çıkacak çocuklar istiyorlar. Bu yüzden çocuklara kendi dogrularını ısrarla dayatan aileler ve bu ailelerden kaçmak isteyen binlerce genç var. Sağlıkta ve hastalıkta diyerek evlilik ahti kuruyorlar. Sağlığın güzelliği ile hastalıktaki beklentilerini gizliyorlar. Kimin başına ne geleceği belli değil %50 %50 diye taraflarda bu işten gayet memnun. Cicim aylarının cazibeside ikna edici farklı sebep.

Ibrahim Taşli 5 yıl

Güzel, açıklayıcı oz ve net yorum. Buraya cinsel açlığı da eklesek olurmu acaba?

Nazmi Menevşe 5 yıl

Cinsel açlığın konuyla ne ilgisi var?

Işılay Kuzyurt 5 yıl

Ülkemiz açısından baktım. Cinselliğin gizemliligini koruduğu, bunun bir ihtiyaç olduğu, gidermek için evliliğin gerçekleştiği bolgelerimizin insanlarını düşünerek yazdım.

Nazmi Menevşe 5 yıl