Fareleri öldürmeden evden nasıl uzaklaştırabilirim?

Fare sorunum var... 2 adet gördüm, öldürmek istemiyorum ve eve de zarar veriyorlar... Konu sadece ev değil bu hayvanlar veba taşıyor ve vücutları vebaya karşı dirençli. Tezgahın üzerinde felan geziyorlar her sabah görsem de görmesem de bol sabunla yıkayıp süngeri çöpe atıyorum iyice yerleştiler üremelerinden korkuyorum... Yardım ederseniz sevinirim yoksa zehirlemek zorunda kalıcam.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Bende yontemler var ama pek ise yaramiyor

Kafesli kapanlar var. Icine bolca yem koyuyorsun filan. Ama fareler cok fazlaysa sorununa cozum olmaz. Ben de oldurmek istemedigim icin zehir ilac vs kullanmiyorum ama ufak ufak mucadele ediyoruz iste

Kardes ortalama bir el buyuklugundeyse fare kafes kapanlar yardimci olur. Hic degilse populasyonu dengede tutarsin ama bir el küregi buyuklugundeyse eyvah! Ilaclaman dolayisiyla katliam yapman gerekebilir.

Dostum tanidik birilerinden evcil kedi veya iskoc terrier'i temin edebilirsen bir iki tane onlar yakalayip ölduremeseler de kacirirlar ama iskoc terrier'i her turlu yakalar. Ortalikta kirilacak esya birakma yeter.

G