Felsefe yüksek lisans mülakatında neler sorabilirler?

Felsefe yüksek lisans mülakatında neler sorabilirler arkadaşlar

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Kimse yardımcı olamayacak mı

S

2015 güz dönemi gazi üni. De üç soru sorulmuştu, tümeller tartışması ve nominalizm üzerine 2-alman idealizmi üzerine 3-egoizm ve türleri üzerine kapsamlı bir soru

Kübra Sessizlik 6 yıl

Ne çalıştıgını, ne çalışacağını

M

Çalıştığını söylediğin yerden spesifik sorular da gelebilir

M

Teşekkür ederimm

Selen Yılburak 6 yıl

Alanda iyi isen, çalışmak istediğin alanı biliyorsan tamamdır.

E

Ben fransızca öğretmeniyim ve pek bilgim yok kabul olursam zorunlu hazırlıkla başlayacağım

S

Ön bilgi yok ise sıkıntı yaşarsınız. Alan dışı girmek biraz zor olabilir.

Erhan Gümüs 6 yıl

Felsefe bölümlerinde kimi okullar, bölümdışı başvurulara öncelik verirler. Bilirler ki lisansta felsefe okuyan felsefecilerin çoğu, bir üniversite okumak için okumuştur. Ama kişi, yüksek lisans ve doktorayı felsefede yapmak istiyorsa ve bir de bölümdışındansa o kişinin felsefeyle gerçekten ilgili olduğunu düşünürler. Yani dezavantaj gibi duran durumun avantaja çevrilebilir.

M

Felsefenin temel taşlarını dönüm noktalarını dönemleri başlatanlari bilmek gerek oöncelikle. Kafanizda bir dönem tablosu ve hangi filozofun hangi dönemde olduğunu savundugu en belirgin görüşü ve bilinen eserleri bilmek gerek. Örneğin modern felsefe ya da aydinlanma felsefesi denilince kimler akla gelir vs. Bunlar genel olarak bilmemiz gereken. Akabinde yöneldiğimiz okumalar yaptığımız özel alan konu ya da Kişi. Şayet bir filozof üzerine okuma yaptiysaniz eserlerini okumanız gerek. Eleştirdiği kişileri katildigi kişileri bilmek gerek. Ayrica varsa eleştirilen tutarsızlığı. Çünkü mülakatta siz anlatırken karşınızdaki hocalar sizi farkli yere cekip bilginizi ölçecektir. Dikkat edilecek bir diger konuysa kullanacağız kavramlardir. Kavramlarin karşılığını ve zaman içindeki değişimini bilmek gerek. Ayni kavramlar farklı filozoflarda farklı karsiliklari olabiliyor.
Ve amacinizi açıkça belirtin. Örneğin neden yüksek lisans yapacaksın ya da neden Dalan filizofu calisiyorsun gibi sorular gelebilir. Bu sorulara vereceginiz cevap çok önemli. Konuyu günümüzle bağlantı kurarak sunun. Efendim Kant hoşuma gitti çalıştım diye cevap olmaz. Kant'in kitaplarini okudum digerleri ile farkını gördüm ilgimi çekti arastirdim makaleler okudum vs .
Felsefenin hepsini tabi ki bilemeyiz fakat bir felsefecinin bilmesi gereken konular dönemler kitaplar vardır.

A

Acele ile yazdim yazim yanlislarina dikkat etmedim afola

A

Ayrıca akademi yabancı dil sorunu yaşadığı için, bunu bu gruptaki dile dair sorulardan da çıkarabilirsin, bir Batı dilini sorunsuz biliyor olman da başka bir avantajındır. Bence değerlendirilir ama elbette başvurduğun okul da önem arzetmekte.

M

Hepinize çok teşekkür ederim zamanım kısıtlı olduğu için genel olarak felsefenin tanımı akımları 10 önemli filozofu ve felsefenin dallarını çalışabileceğim yeterli olur mu

S

Bir felsefe tarihini kabaca okusan da yeterli olur. Kimse mülakatta realizm nedir, İngiliz empristlerinin Kant'ın metafizik uykusundan uyanmasına katkısı nedir, vs gibi bölümiçi grift sorular sormaz.
Neden o mülakatta olduğunu tutarlı bir biçimde izah edersen, alınmaman için bir neden yok.
Kolay gele

M

Soran oluyor Hocam. Mülakatta konuyu nereye çekersen ordan gelir.

Ahmet Baa 6 yıl

Sana bana sorarlar ama bölümdışından birinden konuya o kadar hakim olmasını bekleyecklerini sanmıyorum. Sordukları anda da almamak için işi yokuşa sürmeye başlamışlardır derim.

Memet Senci 6 yıl

Çok teşekkür ederim

Selen Yılburak 6 yıl

Varlık varmıdır ?

M

Yok

Cansu Tag 6 yıl

Elenirsiniz

Muharrem Akmaz 6 yıl