Gelecekte yaşayacaklarını rüyasında gören var mı?

Rüyasında ileride yaşayacağı şeyleri önceden gören var mı acaba? İleri ki günlerde ne yaşayacağını rüyasında görüpte yaşadıktan sonra hobaa diyen

com-wcd6k0a9mgwv4m4h9e81.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
104
104 CEVAP

Uyandıktan sonra insan, uykusunda gördüğü rüyanın %30unu gerçek bir şekilde hatırlayabilir, %70lik kısım ise boş kalır. Geçmişteki bir rüyada şu anı görmüşsün gibi hissetmenin sebebi insanın yaşadığı olayda o %30 içindeki bir şey ile ilgili benzerlik varsa, beyin %70lik boşluğu da o anki imgelere göre doldurur. Kahin gibi bir şey değilsiniz yani gençler, sakin olun.

D

Iyi de hocam yaşarken rüya gibi bir anda bitmiyor ki. Rüyada görmüş olduğunu hatırladıktan sonra şimdi şu olacak sonra şu gelecek bu haberi verecek oraya gittiğimde şununla karşılayacağım ve bana şunu söyleyecek diyorsunuz. Yani o andan itibaren rüyada olanları hatırlıyorsunuz ve rüyanızın devamının adım adım gerçekleştiğine şahit oluyorsunuz

Irem Artar 4 yıl

Benim dediğimde aşamalı olarak gerçekleşiyor zaten, şununla karşılaşacağım vs demeniz beynin içgüdü ile aradaki boşluğu doldurması. Misal rüyayı ilk gördüğün zamanda, kalktıktan sonra kimin ile buluşacağını hatırlıyor muydun? Birisi ile buluştuğunu hatırlıyordun ama kim olduğu boşluktaydı muhtemelen. beyin bu şekilde çalışır, eğer direk kimin ile buluştuğunu hatırlıyorsan o şey muhtemelen ya hiç gerçek olmaz ya da gerçek oluyorsa yer, mekan zaman, giydiği şeyler, söylediği şeyler vs aynı olmaz.

Deniz Yağmur 4 yıl

Işte aynı oluyor. Ya giydiği şeyi mekanı geçtim sana ne söyleyeceğini bile biliyorsun

Irem Artar 4 yıl

deniz bu konuda katılmıyorum sana. Benim çoğu rüyamda aynı yer, mekan, renk,kişi, vs lerden olusuyordu. Hiç karşılaşmadığım tanımadıgım insanlarda oldu bunlar. Ayrıca %90lık kısmı unutup %10luk kısımı hatırlamamıza rağmen bir günü kapsıyorsa %90lık kısmı hatırlasak neler görmüş oluruz bu çok düşündürücü

Ali Berkant 4 yıl

Ben çoğu anda aynı konuşmayı yaptım karşımdaki kişiyle o anı gördüğümü anlatmak için ve güldüm sadece olan şeye

Ali Berkant 4 yıl

Arkadaşlar, beyniniz size oyun oynuyor. Hatırladığı rüyayı kişi gün içinde kademeli olarak unutur, hatırlamak istediğinizde ise unuttuğu yerlere unutulan şeylere çok benzer ama aynı olmayan şeyler doldurur beyin. Siz bana diyorsunuz ki her şey aynı vs ama değil. Bu beynin size hatırlatmak istediği şey, gerçekten hatırladığınız şey değil. Sizin kırmızı diye gördüğünüzü sandığınız ve rüyanızda da aynı olduğunu sandığınız şey aslında mavidir, veya o merhaba diyorsa, merhabalar olabilir. Kısacası, doğru olarak hatırladığınızı sandığınız şeyler, beynin aslında size yakın imgelere dayanarak gösterdiği şeylerdir, doğru olanları değil.

Deniz Yağmur 4 yıl

Gerçekte Berke ile buluşursun, rüyanda da buluştuğun kişiyi Berke olarak hatırlarsın, veya Berke'nin üstündeki şey mavidir, sen rüyanda da mavi olarak hatırlarsın çünkü beyin size öyle hatırlatır ama aslında farklı bir şeydir. Çok basit bir şey aslında, bazı imgeler benzer olunca, beyin size o anki yaşadığınız şeyi daha önce rüyanızda da görmüş olabileceğinize inandırıyor ama aynı olan tek şey belki Berke'nin gerçekte de rüyada da düz olan gözlüğüdür.

Deniz Yağmur 4 yıl

Kısacası herhangi benzer bir imgede, beyin size oyun oynuyor ve anılarınızı değiştiriyor. Acı bir gerçek ama doğru maalesef arkadaşlar.

Deniz Yağmur 4 yıl

Bu konuda sana kısmen katılabilirim, lakin kehanet filmi geldi aklıma, orada geleceği gören ve bunları kodlandıran bir kız vardı, bunun gibi şeyler gören yazan resme döken insanlar var. O gün yaşayacağın şeyi daha önce birine anlatırsan yaşadığında aynısını yaşamışmısın kontrol edebilirsin. Ben denedim olduda, bu yüzden kısmen katılıyorum üzgünüm

Ali Berkant 4 yıl

Senin dediğin şeye de ben katılamıyorum hocam. Orası gerçek dışı bir konumda. Mümkün değil.

Deniz Yağmur 4 yıl

Bu konuda düşüneceğim yazdıklarını

Ali Berkant 4 yıl

Peki ölümünü gördüğün kişilerin 1 veya 2 gün içerisinde ölümünü nasıl açıklıyorsun hocam

Sinan Getirili 4 yıl

İnsanlar, başkalarının yaydığı beyin sinyallerini az çok hissedebilirler. Bu sebepten bu sinyaller rüyana yansımış olabilir. Bizim bahsettiğimiz konu başka, senin dediğin konu başka.

Deniz Yağmur 4 yıl