Genom testi yaptıran var mı?

Arkadaşlar aranızda hiç soy ağacını araştırmış ve başarılı bir sonuca ulaşmış olan var mı? Ben bayağı baktım eskiden çok kolay şekilde nüfus müdürlüklerinden bulunuyormuş fakat artık vermiyorlarmış sanırım.

Genom testi diye bir şey öğrendim, o da çok pahalı. Hiç yaptıran var mı? Önemli mevzu yardım ve up lütfen

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
82
82 CEVAP

Z Aras Minoglu evet ben de birkaç saat önce amatör araştırmacıların ne yol izlemeleri gerektiğine bakmıştım. Tereke kayıtları en alasıymış. Ben anneme sordum, küçükken babasını kaybettiği için pek bir bilgisi yok baba tarafından ama anneannem sanırım batum dan göç etmişler. Ama anneannem ve dedemin doğdukları köy rum köyüymüş daha sonra türkleştirilmeye çalışılmış. Kaldı ki baba tarafım da yoğun trabzon, babam rum dan gelinmesinden şüphe ediyor yarın büyük büyük amcamı arayıp soracakmış bildiklerini ama ben elle tutulur birşeyler istiyorum açıkcası çünkü hakkaten çok heyecan verici bilgiler. Ayrıca herkesin nereden geldiğini gen geçmişini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

M

Bende aynı araştırdım soy ağacına baktım merak ettım Senın demen gibi insanın geçmişini öğrenmesi gerektiğini ben de düşünüyorum. Rum asıllı olduğumu buldum o DA Soyad ile yola çıkarak. Bayağı yıl oldu araştıralı hanı Türküz diye geçiştiriyorlar bizimkiler ama belki yabancı uyrukluyduk işte insan geçmişini merak etmeli yanı soy adı üstünde önemlı .

Anastasya İriz 3 yıl

Kesinlikle! Soyadım çok tipik maalesef, yılmaz, o yüzden çok ilerleyemiyorum :d

Mert Çeri 3 yıl

Soyad cansızgiller çıktı bende mesela savaş ZMAANINDA Göçmenlik olmuş karadenız oradan Erzıncan oradan Almanya ya gidenler olmuş .

Anastasya İriz 3 yıl

annem ayvazoğullarından geldiğini söyledi ama bununla nereye varabilirim bilmiyorum

Mert Çeri 3 yıl

Netten araştırma da yap derim:

Anastasya İriz 3 yıl