Göz altı morluğu için ne önerirsiniz?

Kucuk yaslardan beri suren goz alti morlugunun bir caresini biliyor musunuz?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Göz Altı Morluklarının Nedenleri
Çoğu zaman göz altı morlukları ciddi sağlık sorununa işaret etmez, fakat çok nadir de olsa bazı ciddi hastalıklar hakkında göz altı morlukları sinyaller verir. Göz altı morlukların bazı önemli nedenleri şunlardır;
Kalıtsal: Bazı kişilerde göz altı morlukları kalıtsaldır. Ailede bulunan başka kişilerde olduğu gibi bir başka kişide de vardır. Bunun nedeni derinin ince olması ve mor renkteti damarların dışarından hissedilecek derecede görünmesir.
Alerjiler: Alerji göz altı morluklarına neden olabilmektedir. Saman nezlesine yatkın kişilerde özellikle bazı mevsimlerde yaygın görülür. Bu kişilerde bazı gıdalara karşı elerji olması morluklara neden olabilir.
Anemi: Bazı besinlerin eksikliği de göz altı morluklara neden olabilmektedir. Geneled eanemi hastalarında göz altı morlukları yaygın şekilde görülür.

A

İlaçlar: Kan damarlarını genişleten bazı ilaçlar da buna neden olabilir, gözlerin altındaki derinin koyulaşmasına sebep olur. Bunun yanında bazı ilaçlar alerjiye enden olarak göz etrafında ve altında şiş ve siyah halkalara neden olur. Yorgunluk: Normal bir insanın günde en az 8 saat uyuması gerekmektedir. Uyku eskikliği de göz altı morluklarının başlıca sebeplerindendir. Karaciğer Sorunları: Göz altı morlukları nadir de olsa karaciğer sorunlarından da kaynaklanmaktadır. Yaş: Göz altı morlukları en sık yaşlı kişilerde görülür. Bu derinin kollajen kaybına bağlıdır. Güneş: Uzun süre güneşe maruz kalmak da göz altı morluklara neden olabilmektedir. Bu durumda güneş cilt daha fazla melanin üretimi gerçekleştirir ve norluğa neden olu

Ahmet Kavascinay 6 yıl