Günlük gelişmeler önemsiz olarak görüyorum bencil miyim?

Ben 36 yaşındayım maksimum bir 30-35 yılım daha var ve bana tanınan bu süreyi en iyi şekilde geçirme amacındayım ve biliyorum ki, hayat, dünya, yaşam benden milyarlarca yıl sonra da devam edecek. Ve şu anda dünya sahnesindeki kimse 100 yıl sonra kalmayacak hatta dünya bile önemini yitirebilir çünkü düşünceme göre ileride dünyalar arası seyahat başlayacak ve insanlar farklı gezegenlerde de yaşam kuracak ve bu düşünce beni güncel olayların önemsiz olduğu fikrine yönlendiriyor ve hemen hemen hiç bir şeyi önemsemiyorum.

Sizce çok mu uçuk ya da bencil ya da sağlıksız düşünüyorum?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Bence çok gerçek bir bakış açısıyla bakıyorsunuz. Benden büyüksünüz mesela tecrübe fazlalığınız muhakkak vardır. Fakat bu durumun zeka ve tecrübe kısmına direk alakası olduğunu sanmıyorum. Psikolojik veya kişisel algılama olarak bakarak, günümüz Türkiyesinde zamana ayak uyduran, realiteyi gören ender kişilerden olduğunuzu düşünebiliriz. Kendiniz gibi insanları çevremizde göremeyince normal olmadığımız hissine kapılıyoruz sadece. Halbuki normallik referansimiz yine kendi kişiliğimiz. Topluma bakarak kendinizi değerlendirmeyin. Bütün toplum kan için savaşsa, fakat bir tek siz bunun yanlış olduğunu düşünseniz, bu durumda en iyi ihtimalle toplumu değiştirirsiniz. Fakat en kolayı ve özgün ve sıradan olanı kendinize bir çember çizip, o çembere sizin gibileri ve sevdiklerinizle dahil etmeniz. Bunun gerçekten maddiyatla bir ilgisi yok. Gelecek ve geçmiş arasına veya birinden birine sıkışmış olmak bugünü yaşamaya büyük engel.

I

Benim toplumu değiştirmek gibi bir gücüm yok. Yapabileceğim en büyük fayda bu hayata yetiştireceğim çocuklara bazı şeyleri aşılamak, bu arada güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler.

Fatih Denir 6 yıl

Rica ederim hocam, sadece örnekleri uç değerlerden vermek istedim ki, normallige ne kadar yakında olduğunuzu hissedin diye. Zaten siz kendinizi gerçek anlamda bildikden sonra yetiştireceğiniz çocuklara fazladan bir efor sarf etmenize bile gerek kalmaz. Eminim çocuklarınızda sizin kadar geleceği düşünen ve daha iyi bir hayat arzulayan insanlar olur. İyi günler dilerim.

Ibrahim Taşli 6 yıl