Gürcistan'dan araba getirmek istiyorum

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum bi konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var Gürcistan dan araba almayı düşünüyorum sakata gelirmiyim bi aydınlatabilir misiniz? Eğer alırsam güzellikler yapılır şimdiden teşekkürler

com-nt3lvh7hnzeixwgik0lo.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Türk vatandaşlarının Gürcistan'dan alıp yurda soktukları araçlar, zorunlu şartların yerine getirilmemesi halinde mağduriyetlere neden olabiliyor.

Uygun fiyat ve donanım seçenekleriyle son yıllarda ilgi odağı olan Gürcistan araç piyasası, ülkede çoğunluğu Türk olan oto galericilerin için yeni bir gelir kapısı haline gelmiş durumda. Lüks otomobilleri Türkiye'ye göre neredeyse yarı fiyatına satışa sunan bazı oto galericiler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Türk vatandaşlarına kolaylıkla ulaşıyor.

Aracın özellikleri, durumu ve fiyatı hakkında bu sitelerden bilgi edinen vatandaşlar satıcıyla irtibata geçiyor. Genellikle dolar üzerinden satışı yapılan araçlardan beğendiğini almak için Batum'a giderek galericilerle görüşenler, ardından istenilen ücreti vererek gerekli işlemleri gerçekleştiriyor.

Bu aşamada aracın sınır kapısından çıkışında sıkıntı yaşanmaması için genellikle satışı yapılan araç, ülkede oturma iznine sahip bir kişinin üzerine kayıt ediliyor. Sınır kapısından da bu şekilde çıkartılan araç, böylelikle Türkiye'ye giriş yapmış oluyor.

Gürcistan yasalarına göre satış işlemlerinin uygun şekilde yapılmasına rağmen, vatandaşlar Türkiye'de herhangi bir trafik denetiminde binlerce dolar ödedikleri otomobillerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Çünkü bu araçların yurt içinde kullanılabilmesi için sahiplerinin Gürcistan'da oturma izni almış olmaları gerekiyor. Kontrollerde araç sahibinin yurt dışında yaşamadığı ve oturma izninin de bulunmadığının tespiti halinde araca trafik ekiplerince el konularak kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç alımındaki bu kolaylığın sadece yurt dışında yaşayan ve geçici süreyle Türkiye'ye gelen vatandaşlar için olduğunu söyledi.

U