Hamileyken oruç tutarsam bebeğimin sağlığını olumsuz etkiler mi?

Selamün aleyküm 6 aylık hamileyim ramazanda oruç tutmak istiyorum inşaAllah oruç bebeğimin ve benim sağlığımı olumsuz etkiler mi bebeğimin kilo almasını ve gelişimini yavaşlatır mı? Hamileyken oruç tutanlar yardımcı olabilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Ilk kizimda 3 aylik hamile değildim daha.. Cok zor geçiyordu hicbirsey yiyemiyordum kilo veriyordum zaten, ben de Allah rizasi için niyetlendim Ramazan orucumu tuttum bana iyi bile geldigini dusunuyorum, ikinci hamileligimde altıncı aya denk geldi. Yine ayni şekilde tuttum ama son hafta rahatsizlanmistim, o yuzden yarim kalmıştı. Hamilelik zor gecse de oruc tutmak emzirirken tutmaktan bir nebze daha kolay. İki çocuğumda da emzirirken 15-20 gun arasi tutabildim. Aralarda 10-15 gun fire verdim. Kendi sağlık durumuma göre denedim ve bu şekilde ayarladim. 6nci aya denk gelen Ramazan da bebegimin suyunda da azalma olmadi. Cok şükür bebeklerim iyiydi. Siz de kendi bunyenize göre karar vereceksiniz.
Bir de Oruç tutarken dikkat ettiğim şeyler vardı:
Iftardan sahura duzenli olarak su içip belli bir miktari tamamliyordum,
Planli olarak sebze, yogurt, et hepsinden duzenli olarak tuketiyordum,
Salatalik gibi, limonlu su gibi hücrelere su taşıyarak susuz kalmasını önleyen besinler tuketiyordum. Bunlara dikkat ettigim icin sagligim daha duzene bile girmisti

S